Cum să cultivi plante fără a săpa pământul. "Tehnica este minunată și pentru livezi și diferite culturi"

Duminica, 19 Iunie 2022, ora 03:25
19926 citiri
Cum să cultivi plante fără a săpa pământul. "Tehnica este minunată și pentru livezi și diferite culturi"
Imagine din grădină FOTO Facebook/ Mutat la țară - viața fără ceas

O tânără care se ocupă alături de familie de o fermă a explicat detaliat metoda pe care o folosesc cu succes pentru cultivarea plantelor, fără a săpa pământul.

Aceasta a enumerat cei 5 pași pe care îi urmează, precizând că tehnica este minunată și pentru livezi și diferite culturi, într-o postare pe Facebook, pe grupul Mutat la țară - viața fără ceas:

"Am promis că vin cu detalii despre cum cultivăm noi usturoiul, și tot ce reușim să punem în gradină, fără a săpa pământul.

Săpatul/aratul este o nebunie, în adevăratul sens al cuvântului și omoară pământul din păcate, nu pe loc, dar în câteva sute de ani, devine deșert.

Din păcate, am devenit conștientă de faptul că noi deja am intrat în declin. Ne semnăm singuri biletul spre extincție.

Mă uit la afacerea aceasta mare, a unui german, chiar pe dealurile Daiei, unde locuim și noi. An de an, ară, discuiește, seamănă, în același timp mărește cantitatea de ierbicid, fungicid și îngrășământ chimic și scoate mai puțin decât în anul precedent.

Adică, suntem de acord că pământul este plin de viață, da? Și mai suntem de acord că acolo este casă a miliarde de viețuitoare, da?

Atunci, ce sens ar avea ca an de an, să le stricăm casele viețuitoarelor care mențin solul sănătos și gras? Și apoi să ne așteptăm la recolte mari, bogate și sănătoase? Toate combinate, strică tot în jurul nostru, inclusiv organismul nostru.

Pădurea are cel mai bogat sol din câte există, iar pe ea n-o sapă nimeni. De acolo trebuie să începem să învățăm!"

Care sunt pașii de urmat

"Cum facem noi?

1. Pe iarba proaspăt cosită sau efectiv pe pământ punem un strat de ziare sau cartoane. Acest pas este opțional, mai ales dacă va îngrijorează toxicitatea tușului sau cartonului. Dar este bun dacă avem buruieni încăpățânate de care vrem să scăpăm.

2. Apoi punem un strat generos de 5-10 cm de gunoi de grajd/compost/compost de ciuperci. Acest pas este extraordinar de important.

3. Punem un strat de 5-10 cm de tocătură de crengi. Sau paie. Sau frunze. Sau iarbă. Cea mai bună este tocătura de crengi, despre care voi face o postare dacă există interes.

Alt pas extraordinar de important!! Pământul nu trebuie să stea niciodată descoperit.

4. Apoi dacă avem răsaduri, facem o gaură până dăm de pământ și le plantăm. Deci să trecem de barieră de ziar/carton. Dacă semănăm semințe, la fel, le așezăm pe stratul de pământ, dar nu mai punem tocătura la loc până ce nu dă plantă. Pentru usturoi și ceapă și cartofi, doar se da tocătură/paiele etc. deoparte și se,, aruncă" pe gunoi.

5. Buruiana ce va crește va fi mult mai puțină și mai slabă în rădăcină. Nu va mai trebui să irigăm culturile de afară, iar în solar irigatiile se micșorează cu până la 50-60%.

Aceste lucrări se pot face în orice sezon, pe orice vreme și puteți plantă/semăna orice doriți dvs.

Tehnica este minunată și pentru livezi, diferite culturi etc.

Acum, poate vă întrebați: bine, dar dacă cultiv vreo 10-20-80Ha ce fac? Există și pentru asta un răspuns: sideratele. Se seamănă toamna, și toată iarna acoperă și îngrașă pământul.

Să fie cu folos", a scris tânăra pe Facebook.

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
20 de ponturi de economisire a banilor ușor de aplicat: oamenii jură că funcționează. "Congelează-ți cardurile de credit... literalmente"
20 de ponturi de economisire a banilor ușor de aplicat: oamenii jură că funcționează. "Congelează-ți cardurile de credit... literalmente"
Indiferent dacă ești zgârcit sau dacă îți place să cheltui, cu toții putem folosi câteva modalități de a economisi bani. Cu toate prețurile în creștere în ultimii ani, putem fi cu...
#cultivare fara sapat, #ponturi, #gradina, #culturi, #livezi, #pamant, #sapat , #stiri sociale