Manelistul Culiță Sterp, audiat într-un dosar de înșelăciune cu criptomonede. Prejudiciul uriaș reclamat de victime

Autor: N.G.
Vineri, 03 Martie 2023, ora 20:12
3368 citiri
Manelistul Culiță Sterp, audiat într-un dosar de înșelăciune cu criptomonede. Prejudiciul uriaș reclamat de victime
FOTO Instagram/ Culiță Sterp

Manelistul Culiță Sterp și fratele său, Iancu Sterp, au fost audiați într-un dosar de înșelăciune. La finalul anului trecut, tot la Cluj, manelistul a produs un accident de circulație, după ce nu a oprit la semnalele poliției, fiind băut și drogat.

Noile acuzații sunt dintr-un dosar pornit acum 2 ani, când Culiță Sterp și fratele său ar fi promovat pe rețelele sociale o schemă infracțională cu criptomonede. Afacerea fantomă prezentată ca o mare oportunitate nici nu a existat în realitate. Niciun ”investitor” nu a câștigat un ban, ci doar au fost înșelați și au pierdut bani.

Schema infracțională a fost gândită de doi tineri din Republica Moldova și din România. Aceștia le promiteau oamenilor, pe mai multe conturi deschise pe o rețea socială că vor câștiga dublul sumei investite.

Sumele obținute de la persoanele care le-au căzut în plasă au fost transferate în conturi din Republica Moldova. Iar cei care-i primiseră nu mai răspundeau la mesaje.

Prin această schemă infracțională, 32 de persoane au fost păgubite și au depus plângeri până acum. În cauză s-a stabilit că prejudiciul depășește 1,6 milioane de lei.

”În perioada anilor 2020 – 2021, două persoane, dintre care una cetățean al Republicii Moldova, iar cealaltă cetățean român, cu concursul mai multor persoane, atât cetățeni ai Republicii Moldova, cât și cetățeni români, au indus în eroare un număr de 32 de persoane vătămate, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase și prin folosirea de calități mincinoase și de mijloace frauduloase, cauzându-le acestora un prejudiciu în valoare de 1.632.648 lei (929.430 lei și 144.398 euro, echivalentul a 703.218 lei).

Astfel, cele două persoane au creat conturile cu numele de utilizator Greatrade, Insidetradeinvest și Cryptotrade, pe platforma de socializare Instagram, pe care le-au prezentat ca fiind asociate unor societăți comerciale inexistente și beneficiind de promovarea din partea a două persoane de notorietate în România, au determinat persoanele vătămate să le transferă diverse sume de bani, în diferite conturi bancare, sub pretextul investirii acestor sume în numele lor, urmând ca persoanele vătămate să primească un profit garantat (uneori de până la 95%, 18% profit pe zi, inclusiv profit de 100%, spunându-le că dacă depun 100 Euro în 72 de ore vor primi dublu), promisiune care nu a mai fost respectată ulterior.

Pentru câștigarea încrederii persoanelor vătămate, acestea au fost inițial determinate să transfere sume mici de bani cu titlu de investiție, iar ulterior le-au fost retrimise sumele de bani transferate, precum și presupusul profit. Prin această modalitate a fost câștigată încrederea persoanelor vătămate, cărora astfel li s-a crea falsa convingere că vor avea profit garantat", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

În momentul în care a aflat, chiar și-a informat utilizatorii care îl urmăresc despre acest lucru. Au fost atenționați de către urmăritorii lor că afacerea nu este în regulă și că nu ar fi din punct de vedere legal totul în regulă. Vă dați seama că dacă știau, nu se întâmpla acest lucru”, spune avocatul lui Culiță Sterp, potrivit ȘtirileProtv.

Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
O tânără de 24 de ani a fost reţinută, după ce a sustras bani din locuinţa părinţilor şi i-a înlocuit cu bancnote falsificate. Fapta a fost depistată când părinţii au încercat să...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#cultia sterp, #manelist, #inselaciune, #criptomonede , #showbiz