Culiță Sterp obține daune morale uriașe de la România TV. Știrea falsă difuzată după accidentul rutier al manelistului

Autor: N.G.
Joi, 12 Octombrie 2023, ora 22:10
6305 citiri
Culiță Sterp obține daune morale uriașe de la România TV. Știrea falsă difuzată după accidentul rutier al manelistului
Culiță Sterp FOTO Instagram

Accidentul provocat la Cluj-Napoca de manelistul Culiță Sterp a fost urmat de o știre falsă difuzată de postul de televiziune Romania TV. Vedeta a fost acuzată că a omorât un om, într-un alt accident rutier provocat anterior.

Manelistul a dat în judecată postul TV și a obținut, la prima instanță, Tribunalul Hunedoara, daune morale de 100.000 de lei. Cântărețul a susținut că a fost vorba despre o potrivire de nume, între el și persoana care a provocat accidentul mortal.

România TV a difuzat materialul „BREAKING NEWS! Accidentul ținut la secret, Culiță Sterp a ucis un om”, care a fost difuzat și pe site-ul postului de televiziune.

”Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul Sterp Nicolae, în contradictoriu cu pârâţii: 1. RTV Properties Management S.R.L., 2. Ridzone Computers S.R.L., 3. Ciucă Roxana, şi în consecinţă:

Constată caracterul ilicit al afirmaţiilor referitoare la reclamantul Sterp Nicolae făcute de pârâţi prin:

a) publicarea articolului „EXCLUSIV. Culiţă Sterp a ucis un om. Manelistul a fost implicat într-un alt accident” pe site-ul www.românia tv.net,

b) publicarea articolului „Este bomba zilei! Culiţă Sterp a ucis un om într-un alt accident rutier, după ce a adormit la volan. Va face închisoare cu executare!” pe pagina oficială România TV de pe reţeaua de socializare www.facebook.com, în jurul orei 11:00 și

c) difuzarea ştirii „BREAKING NEWS! Accidentul ţinut secret, Culiţă Sterp a ucis un om” pe portalul de televiziune România TV, la data de 29.11.2022, ora 20:01

Obligă pe pârâţi în solidar la plata către reclamant a sumei de 100.000 lei, cu titlu de daune morale pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine, drepturi încălcate prin articolele publicate şi ştirile difuzate. Obligă pe pârâţi, în solidar, la plata dobânzii legale penalizatoare de la data de 29.11.2022 şi până la data plăţii efective a sumei, precum şi la actualizarea creanţei cu rata inflaţiei atât în ceea ce priveşte suma de 100.000 lei, cât şi în ceea ce priveşte dobânda legală penalizatoare.

Obligă pe pârâţi la publicarea, pe cheltuiala lor, a dispozitivului prezentei hotărâri în cadrul articolelor dintr-un ziar de circulaţie naţională, într-o manieră lizibilă, timp de o zi. Respinge în rest acţiunea. Obligă pe pârâţi la plata către reclamant a sumei de 20.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”, se precizează în minuta hotărârii instanței, pronunțată în 10 octombrie 2023. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Culiță Sterp a provocat un accident rutier în noaptea de 16 spre 17 noiembrie 2022, în Piața Avram Iancu, la intersecția cu Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca. Acesta a plecat de la locul faptei, fiind depistat ulterior și testat de polițiști. Rezultatul testului a arătat o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
#culita sterp accident, #Romania TV, #Stire Falsa, #daune morale , #stiri vedete