Descoperirea șocantă a unui român în gospodărie: "Sunt mai mari ca viespile și foarte periculoși! Nu umblați, sunați la 112"

Luni, 03 Iulie 2023, ora 14:42
15174 citiri
Descoperirea șocantă a unui român în gospodărie: "Sunt mai mari ca viespile și foarte periculoși! Nu umblați, sunați la 112"
Cuibul de insecte periculoase FOTO Facebook/ Idei creative

Un român care a descoperit în gospodărie un cuib de insecte a publicat câteva poze cu acesta pe Facebook, încercând să afle dacă este sau nu vorba despre viespi.

"Ați mai văzut așa ceva? Eu cred că este o casă de viespi", a scris acesta pe grupul Idei creative, de pe Facebook.

"Încerc să îl păstrez intact și chiar să îl conserv"

În comentarii, mai mulți au identificat insecta sub denumiri diferite, în funcție de zonă, însă toată lumea a fost de acord că orice intervenție este periculoasă.

"Se poate muri de mușcătura tăunilor, provoacă un șoc anafilactic destul de puternic."

"Eu am o magazie din lemn închisă și acolo se mai fac cuiburi mici, pulverizez un spray de țânțari kiltox înăuntru și mor toate."

"Da, încerc să îl păstrez intact și chiar să îl conserv în rășină epoxidică!", a răspuns autorul postării.

"Cuib de gărgăuni, foarte periculoși. Eu i-am distrus îmbrăcată în mască de albine, cu mănuși în mâini și sprey de muște. Dar înainte toată casă lor băgată Într-un sac și după aceea cu sprey, cei ce rămân pe afară. Multă bătaie de cap".

"Înțepătura lor poate fi mortală"

"Sunt foarte periculoși și în plus omoară albine."

"Atenție mărită! Cuib de viespi mari, foarte mari. Înțepătura lor poate fi mortală. Nu umblaţi, sunați la 112. Nu lăsați pentru iarnă. Cuibul este foarte mare. Nu vor rămâne în pod când ies. Vor mâncare și apă. Dacă umblați cu carne crudă sau peste crud va atacă, simt imediat mirosul... Este un sfat, dumneavoastră decideți cum să faceți."

"Mă gândesc la cea mai bună soluție astfel încât să nu stric cuibul, este mult prea frumos construit!, a precizat cel care a găsit cuibul."

"E o minune a naturii! Este gol de peste 3 ani de când am eu atelierul, cred că cu cât e mai vechi cu atât e mai uscat deci mai casant. Al dumneavoastră este perfect!

Va spuneam și că e gol pentru că am observat activitatea altuia la sfârșit de vara trecută...este că la stupi, du-te-vino continuu și anul acesta nu s-au mai întors, deci se confirmă teoria că iarnă se retrag în pământ și nu revin la cuibul vechi. Succes și sper să ne țineți la curent!"

"Decimează o stupină întreagă de albine"

"Eu am sunat la 112 și mi-au spus că ei nu au echipament pentru.așa ceva să chem un apicultor, și așa am făcut."

-

"Donează=l pentru parlament."

"Nu sunt viespi sunt gărgăuni foarte periculoși, am avut și eu și am chemat pompierii să îl dea jos. Se poate da jos numai de ei îmbrăcați în costume speciale. Mare grijă că se poate întra în șoc anafilactic de la înțepături, nu va jucați."

"Se cheamă lupul albinelor...Omoară albinele

Sunt la fel ca viespiele, doar că sunt mult mai mari, 2.3 din ăștia pot omora un om....În Italia sunt mulți."

"Sunt gărgăuni sunt mai mari că viespi și foarte periculoși!."

"O astfel de familie de viespi mari, decimează o stupina întreagă de albine.

Pe lângă că sunt foarte violente și periculoase pentru om, sunt și foarte periculoase pentru albine.

"Fagurele" este purtător de bacterii și paraziți."

"Eu cred ca este viespea asiatică. Este periculoasă și nocivă. Nu puteți să va ocupați de acest cuib fără echipament de protecție, ideal noaptea exterminat când sunt toți înăuntru și dorm."

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#cuib, #insecte, #periculoase, #viespi, #barzaune, #solutii , #stiri mediu