CTP a descoperit un nou Vladimir Putin, pe care îl numește scelerat

Luni, 22 Ianuarie 2024, ora 11:04
6171 citiri
CTP a descoperit un nou Vladimir Putin, pe care îl numește scelerat
Cristian Tudor Popescu FOTO facebook

Cristian Tudor Popescu crede că războiul din Fâșia Gaza a depășit unui conflict regional și consideră că Beniamin Netanyahu se comportă precum Vladimir Putin.

CTP scrie că "sceleratul Netanyahu își asumă chiar să respingă arogant poziția clară pentru soluția Două state a singurului sprijinitor al Israelului, Statele Unite".

Totodată, CTP crede că atitudinea liderului din Israel îl ajută pe Donald Trump, care visează să conducă din nou America.

"Nazistul Bibi

Liderii Hamas s-au dus la Moscova. La fel ar trebui să facă și Beniamin Netanyahu, pentru un schimb de experiență față către față cu Putin.

Cele două războaie, din Ucraina și Gaza, sunt evocate împreună în discursurile internaționale, fără a se identifica o asemănare între ele. Acum însă, asemănarea există.

Dreptul la apărare al statului evreu a fost justificarea atacării cuiburilor Hamas din Gaza. Masacrele din 7 octombrie asupra civililor au provocat groază și solidaritate cu Israelul în întreaga lume. Manifestațiile în sprijinul palestinienilor și violent împotriva evreilor păreau nedrepte. Au fost și demonstrații pro Israel.

În clipa de față, nu mai văd posibilă susținerea Israelului. Pentru că Beniamin Netanyahu este Putinul Orientului Apropiat, iar războiul de apărare s-a transformat în invadarea Fâșiei Gaza de către armata israeliană, așa cum Rusia a invadat Ucraina. Momentul de cotitură sunt declarațiile lui Netanyahu înainte și după ultima sa convorbire cu președintele Biden.

Morții și răniții civili, chiar dacă nu se pot numi genocid, distrugerile din Gaza, depășesc cu mult numărul celor uciși, răniți sau luați ostatici de către Hamas. Dezastrul umanitar din Fâșie e sub ochii întregii lumi. Și, în această situație, Netanyahu declară sus și tare că „După eliminarea Hamas, Israelul trebuie să păstreze controlul de securitate asupra Fâșiei Gaza”. Mai mult: „Nu voi face compromisuri privind controlul de securitate total al Israelului asupra întregului teritoriu de la Vest de Iordan. Prin urmare, mă opun cu desăvârșire oricărei idei de stat palestinian”.

Exact asta spune și Putin. Că ucrainenii nu merită să aibă un stat independent, și că atacând, Rusia se apără, deoarece trebuie să aibă controlul de securitate asupra Ucrainei, aflată la granița cu NATO. Exact asta spun prietenii lui Putin, Hamas și Iranul, despre Israel – că trebuie șters de pe hartă ca stat.

Sceleratul Netanyahu își asumă chiar să respingă arogant poziția clară pentru soluția „Două state” a singurului sprijinitor al Israelului, Statele Unite. Atitudinea lui îi aduce daune președintelui Biden și îi dă apă la moară lui Trump în campania electorală. Alimentează copios antisemitismul și așa în creștere în Europa, în beneficiul partidelor naționalist-extremiste tot mai agresive.

Practic, Netanyahu vrea să țină Israelul într-o stare de război perpetuu, singur împotriva tuturor. De ce? Pentru că știe că numai așa se poate menține la putere. E o deosebire față de Putin, care are destui aliați, în vreme ce Netanyahu condamnă statul pe care-l conduce la izolare totală.

Cel mai periculos dușman al Israelului nu este Iranul, Turcia, Hamas, Hezbollah, Houthi sau antievreii de pretutindeni, este nazistul Bibi.

27 ianuarie este Ziua Internațională a victimelor Holocaustului. Pe 27 ianuarie 1945 au fost eliberați deținuții supraviețuitori din lagărul nazist Auschwitz-Birkenau", a scris CTP pe facebook.

Guvernul Netanyahu va fi înlăturat de la putere dacă nu lansează atacul asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza, susține un ministru israelian
Guvernul Netanyahu va fi înlăturat de la putere dacă nu lansează atacul asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza, susține un ministru israelian
Ministrul israelian de Finanţe, Bezalel Smotrich, a avertizat duminică, 28 aprilie, guvernul lui Benjamin Netanyahu cu înlăturarea de la putere în cazul în care acesta renunţă la asaltul...
Apelul președintelui Palestinei către SUA: ”Sunt singura ţară capabilă să împiedice comiterea acestei crime de către Israel”
Apelul președintelui Palestinei către SUA: ”Sunt singura ţară capabilă să împiedice comiterea acestei crime de către Israel”
Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas le-a cerut duminică Statelor Unite să împiedice o invazie israeliană în oraşul Rafah, din sudul Fâşiei Gaza, transmit AFP şi Reuters. ”Facem...
#ctp, #scelerat, #Netanyahu, #putin, #razboi, #Israel , #stiri media