Transfer de răsunet la CSM București. O campioană mondială și olimpică a semnat cu ”tigroaicele”

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 17:23
2853 citiri
Transfer de răsunet la CSM București. O campioană mondială și olimpică a semnat cu ”tigroaicele”
Kalidiatou Niakate

CSM Bucureşti a anunţat, vineri, că a obţinut semnătura jucătoarei Kalidiatou Niakaté, inter-stânga în vârstă de 26 de ani (1,77 m, 72 kg), campioană europeană, mondială şi olimpică cu naţionala Franţei şi componentă de bază a echipei Brest Bretagne Handball, adversară a “tigroaicelor” în actuala ediţie e DELO EHF Champions League.

Niakaté a semnat un contract pe doi ani, valabil din sezonul viitor, 2022-2023.

Născută la Paris, în 15 martie 1995, Kalidiatou Niakaté a început handbalul la Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), unde locuia alături de familia sa. O etapă importantă a junioratului său a fost reprezentată şi de perioada petrecută la Châtenay-Malabry. A urmat, la 16 ani, pasul către Issy-Paris Hand, unde a şi semnat primul său contract profesionist. În 2017 a semnat cu Nantes, pentru ca după doar doi ani, Kalidiatou Niakaté să accepte oferta celor de la Brest Bretagne Handball.

Kalidiatou Niakaté a debutat în naţionala Franţei în 9 octombrie 2014 într-o partidă cu Danemarca. Au urmat ani de vis în tricoul primei reprezentative a Franţei. Kalidiatou a făcut parte din echipa Franţei care a cucerit, în ordine, titlul mondial (2018), titlul european (2019) şi titlul olimpic (2021).

În actualul sezon al Ligii Campionilor, CSM Bucureşti şi Brest s-au întâlnit la Bucureşti, în 30 octombrie. Formaţia franceză s-a impus la limită, scor 30-29, într-o partidă care a constituit un duel între Cristina Neagu şi Kalidiatou Niakaté. Ambele au înscris câte zece goluri, fiind cele mai bune marcatoarea ale meciului.

Brest şi CSM Bucureşti se vor reîntâlni în Liga Campionilor miercuri, 19 ianuarie 2022, la „Brest Arena” din Brest.

Încă o vedetă din Europa ajunge în MLS. La ce echipă va juca
Încă o vedetă din Europa ajunge în MLS. La ce echipă va juca
Olivier Giroud (37 de ani) urmează să facă o schimbare de peisaj în această vară. Potrivit RMC Sport, atacantul francez a ajuns la un acord cu Los Angeles FC. Ajuns la finalul...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#CSM Bucure ti, #transfer, #Kalidiatou Niakate , #stiri handbal