CSM București a câștigat titlul la handbal pentru a șasea oară, dar Cristina Neagu a făcut scandal

Duminica, 23 Aprilie 2023, ora 18:51
4898 citiri
CSM București a câștigat titlul la handbal pentru a șasea oară, dar Cristina Neagu a făcut scandal
CSM București e campioană la handbal

Liderul Ligii Naţionale, CSM Bucureşti, a învins duminică, în deplasare, formaţia Dunărea Brăila, scor 29-24 (15-10), în meci jucat în devans la etapa a XXIII-a. Cu 67 de puncte, 15 mai multe decât campioana din 2022, Rapid Bucureşti, şi avantajul rezultatelor directe cu aceasta, CSM Bucureşti obţine al şaselea titlu naţional din propriul palmares.

În minutul 41 al partidei, căpitanul CSM Bucureşti, Cristina Neagu, a fost eliminată cu cartonaş roşu pentru cumul de trei eliminări de câte 2 minute, din care ultimele două le-a primit consecutiv, pentru întârzierea unei repuneri adverse, urmată de gestul de a-i arăta obrazul unui arbitru.

Meciul a continuat într-o atmosferă destul de tensionată, însă victoria a revenit într-un final echipei CSM Bucureşti, care a ştiut să-şi folosească experienţa în faţa adversarei.

Pentru Siraba Dembele (37 ani), extrema CSM Bucureşti, care a bifat o carieră impresionantă la cluburi şi mai ales la naţionala Franţei, este ultimul titlu naţional pentru care a luptat, ea anunţând la începutul sezonului că se va retrage din sportul profesionist.

Revenind la competiţia internă, între 23-26 aprilie, se joacă partidele din etapa a XXII-a, între Măgura Cisnădie – SCM Râmnicu Vâlcea, CSM Tg. Jiu – SCMU Craiova, Gloria Buzău – CSM Galaţi, CSM Slatina – HC Zalău, Rapid Bucureşti – Minaur Baia Mare şi Dacia Mioveni – Dunărea Brăila.

Meciurile din etapa a XXIII-a, în cadrul căreia CSM București a jucat în devans, vor avea loc între 29 aprilie – 3 mai. Sezonul se va încheia în 28 mai, cu partidele etapei a XXVI-a.

CSM Bucureşti a câştigat al şaselea titlu naţional din propriul palmares. Celelalte cinci titluri au fost câştigate între 2015-2018, respectiv în 2021. Cinci trofee Cupa României şi patru Supercupe mai are în palmares echipa antrenată de Adrian Vasile, iar la nivel european are trei medalii în Liga Campionilor – aur (2016), bronz (2017 şi 2018).

În acest sezon, CSM Bucureşti este calificată în sferturile Ligii, în care va juca, în 30 aprilie şi 7 mai, cu Team Esbjerg, pentru un loc la Turneul Final Four.

Meci mare făcut de campioana Dinamo în European League, dar calificarea e încă departe
Meci mare făcut de campioana Dinamo în European League, dar calificarea e încă departe
Campioana Dinamo Bucureşti a învins marţi, pe teren propriu, formaţia Bjerringbro-Silkeborg, scor 37-34 (18-16), în manşa tur din optimile European League. Returul se va disputa în 2...
Tragere la sorți în European League. Vom avea semifinală românească în Final Four
Tragere la sorți în European League. Vom avea semifinală românească în Final Four
Echipele româneşti CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele competiţiei feminine de handbal EHF European League, potrivit tragerii la sorţi...
#CSM Bucuresti, #Cristina Neagu, #handbal, #titlu, #dunarea braila , #stiri handbal