Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, victima unui atac cibernetic de amploare. Hackerii au confiscat datele a peste 500.000 de persoane

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 08:10
1528 citiri
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, victima unui atac cibernetic de amploare. Hackerii au confiscat datele a peste 500.000 de persoane
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat miercuri că a fost victima unui atac cibernetic FOTO Pixabay

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat miercuri că a fost victima unui atac cibernetic în timpul căruia hackerii au confiscat datele a peste 515.000 de persoane extrem de vulnerabile, dintre care unii au fugit de conflicte, transmite AFP.

„Acest atac cibernetic pune şi mai mult în pericol persoane vulnerabile, care au deja nevoie de servicii umanitare", a declarat Robert Mardini, directorul general al CICR.

Atacul a fost detectat săptămâna aceasta de CICR, care are sediul la Geneva. CICR a informat că nu are informaţii imediate despre autorii acestui atac cibernetic, care a vizat o companie din Elveţia cu care CICR a semnat contracte pentru stocarea datelor.

"Deşi nu ştim cine este responsabil pentru acest atac sau de ce l-au comis, avem acest apel către ei: acţiunile voastre ar putea cauza şi mai mult rău şi durere celor care au îndurat deja suferinţe nespuse", a spus Mardini."Nu partajaţi, nu vindeţi, nu dezvăluiţi şi nu utilizaţi aceste date în niciun fel".

Potrivit CICR, până acum nu există nicio indicaţie că informaţiile compromise au fost dezvăluite sau partajate public.

Acest atac cibernetic "a compromis datele personale şi informaţiile confidenţiale a peste 515.000 de persoane extrem de vulnerabile, inclusiv persoane separate de familiile lor în contextul conflictelor, migraţiei şi a unor catastrofe, persoane dispărute şi familiile acestora şi persoane în detenţie".

Aceste date provin de la cel puţin 60 de filiale naţionale ale CICR şi Semilunii Roşii din întreaga lume.

"Atacarea datelor persoanelor care au fost date dispărute face angoasa şi suferinţa familiilor şi mai greu de suportat", a spus Robert Mardini.

În timpul conflictelor şi dezastrelor, familiile pot pierde urma unei persoane dragi. CICR şi filialele sale şi ale Semilunii Roşii lucrează pentru a clarifica soarta persoanelor dispărute, pentru a face schimb de mesaje cu familiile şi a le reuni.

"În fiecare zi, Mişcarea Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii ajută la reunirea cu familia în medie a 12 persoane dispărute. Atacuri cibernetice ca acesta pun în pericol această muncă esenţială", a spus Mardini.

CICR a indicat că lucrează cu partenerii săi din domeniul umanitar din întreaga lume pentru a înţelege amploarea atacului şi pentru a lua măsurile adecvate pentru a-şi proteja datele în viitor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Crucea Rosie, #atac cibernetic, #hackeri, #persoane vulnerabile , #hacker