Putin i-a cerut garanții prințului moștenitor saudit în privința petrolului, la doar câteva zile după ce a fost vizitat de Joe Biden. Anunțul Kremlinului

Joi, 21 Iulie 2022, ora 23:11 7460 citiri
Vladimir Putin a subliniat importanţa coordonării în continuare în cadrul OPEC FOTO Pixabay

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, au avut o discuţie prin telefon joi, 21 iulie, în care au subliniat importanţa cooperării pe mai departe în cadrul grupului OPEC+ al ţărilor producătoare de petrol, a transmis Kremlinul, potrivit Reuters.

Discuţia a avut loc la şase zile după ce preşedintele american, Joe Biden, i-a făcut o vizită prinţului moştenitor în Arabia Saudită, ceea ce evidenţiază importanţa regatului atât pentru Washington, cât şi pentru Moscova, într-o perioadă în care războiul Rusiei în Ucraina produce turbulenţe pe pieţele energetice globale.

”Situaţia actuală pe pieţele de petrol globale a fost analizată în detaliu. A fost subliniată importanţa coordonării în continuare în cadrul OPEC+”, a comunicat Kremlinul.

”S-a luat notă cu satisfacţie că ţările participante la acest format îşi îndeplinesc în mod constant obligaţiile pentru a menţine echilibrul şi stabilitatea necesare pe piaţa globală a energiei”, se mai arată în comunicat.

OPEC+ reuneşte Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) cu un grup de alţi producători, condus de Rusia.

Potrivit Kremlinului, cei doi lideri au mai discutat despre extinderea relaţiilor comerciale şi economice, şi au făcut schimb de opinii cu privire la situaţia din Siria.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News