Planul Ursulei von der Leyen pentru a ieși din "criza gazelor". Parteneriatele anunțate de șefa CE pentru a scăpa de Rusia

Luni, 07 Februarie 2022, ora 15:02 4699 citiri
Ursula von der Leyen ia în considerare parteneriate complexe pentru a depăși criza tot mai pronunțată FOTO Hepta

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit luni, 7 februarie, despre criza gazelor care afectează toate statele uniunii.

Uniunea Europeană discută cu Statele Unite şi alţi furnizori despre creşterea livrărilor de gaze pentru Europa, în contextul incertitudinilor legate de alimentarea din Rusia, a declarat luni von der Leyen, citată de Reuters.

"Construim un parteneriat cu Statele Unite pentru securitatea energetică, referitor în primul rând la livrarea unor cantităţi mai mari de gaze naturale lichefiate. Discutăm cu alţi furnizori, cum ar fi Norvegia, despre creşterea livrărilor lor către Europa", a declarat şefa executivului european la o conferinţă organizată de presa germană - Tagesspiegel, die Zeit, Handelsblatt şi Wirtschaftswoche.

Escaladarea tensiunilor între Occident şi Rusia legate de Ucraina a provocat îngrijorare cu privire la fluxurile de gaz rusesc către Europa, unde preţurile au crescut deja în ultimele luni. Unul din factorii care au contribuit la această evoluţie a pieţei este tocmai volumul mai redus decât se aştepta al importurilor din Rusia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Avantul_Propasirea
Avantul_Propasirea
rank 3
Poza flloriin
flloriin
rank 1
Nu mai minți! Când ți-a oprit Rusia gazul?