Reacția șefei Comisiei Europene după ce UE a fost criticată pentru scumpirea energiei: ”Trimiteți facturile la Moscova”

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 17:11 3220 citiri
Ursula Von der Leyen FOTO Twitter

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reiterat miercuri, 14 septembrie, în Parlamentul European, că actuala criză a energiei a fost provocată de Rusia.

În timpul dezbaterii ce a urmat discursului anual privind starea Uniunii Europene, prezentat de şefa executivului comunitar, Manon Aubry, membră a partidului Franţa Nesupusă, s-a referit în intervenţia sa la facturile energetice mari plătite de cetăţeni.

”Factura lui Gilles, care a constatat că energia sa electrică a crescut cu 113 euro pe lună şi nu ştie dacă va putea plăti încălzirea la iarnă, cea a lui Grégoire, cu 2.300 euro factura la gaz pentru şase luni, cea a Brigittei care se întreabă dacă va trebui să nu mai mănânce în această iarnă sau să nu mai aprindă lumina în această iarnă. Sunt milioane de oameni în cazul lor. Această criză nu este doar rezultatul războiului teribil din Ucraina şi al şantajului odios făcut de Vladimir Putin, ea este şi produsul unui sistem economic ale cărui fisuri sunteţi astăzi obligată să le recunoaşteţi”, a acuzat ea.

Ursula von der Leyen a ripostat. ”Doamnă Aubry, facturile pe care ni le-aţi arătat, da, sunt "insuportabile", este adevărat. Dar ştiţi ce? Trimiteţi aceste facturi la Moscova, acolo se află vinovatul”, a declarat şefa executivului UE, care a prezentat propuneri pentru a limita creşterea preţului gazului şi energiei electrice în UE.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News