Reacția liberalilor după atacul PSD pe subiectul energiei: ”Cine uită trecutul e condamnat să îl repete”

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 22:07
3511 citiri
Reacția liberalilor după atacul PSD pe subiectul energiei: ”Cine uită trecutul e condamnat să îl repete”
Ionuț Stroe FOTO Facebook

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat miercuri, 9 noiembrie, după noul atac al PSD pe tema energiei.

Stroe a transmis că liberalii înţeleg ”dorinţa PSD de a se distanţa de efectele crizei energetice de la nivel mondial”, dar că nu intră în niciun joc de imagine pe un subiect.

”'Cine uită trecutul e condamnat să îl repete'. Acesta e un citat care se potriveşte foarte bine în contextul campaniei desfăşurate de partenerii de guvernare împotriva PNL pe subiectul energiei. Să ne amintim unde am fost şi unde nu ne mai dorim să ajungem. (...) Înţelegem dorinţa PSD de a se distanţa de efectele crizei energetice de la nivel mondial, dar nu intrăm în niciun joc de imagine pe un subiect atât de important. În aceste vremuri de criză internaţională, trebuie să asigurăm României stabilitate şi o guvernare responsabilă”, a scris Stroe, miercuri, pe Facebook.

El prezintă o scurtă cronologie a măsurilor în domeniul energiei.

”În 2018, sub conducerea domnului Dragnea, PSD adopta celebra OUG 114, care a dezechilibrat complet piaţa. A blocat investiţiile din energie şi tot ce a 'reuşit' a fost să ne facă mai dependenţi de gazul rusesc. Astăzi vedem cât de periculoasă era de fapt o astfel de dependenţă. Imediat cum PNL a venit la guvernare a abrogat OUG 114, ordonanţă care ne-a şi adus o procedură de infringement din partea Comisiei Europene. Iar astăzi asistăm la dezinformări menite să acopere o realizare deosebit de importantă pentru ţara noastră din domeniul energiei. România va primi un împrumut de 3 miliarde de dolari din partea SUA pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. Şi aceasta este o reuşită de necontestat a preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Nicolae Ciucă şi a ministrului Energiei, Virgil Popescu”, susţine liberalul.

El afirmă că ”aceasta este o scurtă poveste pentru cei care ştiu că graficele nu ascund adevărul absolut şi uneori ai nevoie şi de context”.

Reacția purtătorului de cuvânt al PNL a venit după ce PSD a publicat, miercuri, pe Facebook un grafic comparativ privind evoluţia lunară a preţului mediu şi a volumului tranzacţionat pe PZU între piaţa reglementată şi liberalizarea pieţei de energie.

”Bravo guvernării de dreapta, aţi reuşit o liberalizare excepţională a energiei! Toţi cei care trebuiau să câştige au câştigat cât pentru zece vieţi. Aţi înfrânt România!”, au scris social-democrații.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#criza energie, #Romania, #Ionut Stroe purtator cuvant PNL, #atac PSD , #stiri PNL