Francezii cu venituri mici și medii ar putea primi tichete de masă pentru compensarea scumpirii alimentelor. Emmanuel Macron avertizează asupra unei crize globale

Marti, 22 Martie 2022, ora 19:24 2155 citiri
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa este programat pe 10 aprilie FOTO Twitter / Emmanuel Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat marți, 22 martie, că ia în calcul emiterea unor tichete de masă pentru a ajuta familiile cu venituri medii şi mici care se confruntă cu sumpirea alimentelor, accelerată de războiul din Ucraina, potrivit CNN.

”Ne vom confrunta cu o criză alimentară la nivel mondial”, a spus Macron într-un interviu acordat radioului France Bleu.

”Vreau să pun în aplicare un sistem de tichete de masă pentru a ajuta gospodăriile cele mai modeste şi clasa de mijloc care se confruntă cu aceste costuri suplimentare”, a subliniat Macron.

Tichetele de masă propuse ar fi similare cu sistemul actual de tichete de energie din ţară, care ajută aproximativ 5,8 milioane de familii cu venituri mici să îşi plătească facturile de curent şi gaze, potrivit datelor Ministerului francez de Finanţe.

Macron a reiterat că Franţa şi Europa trebuie să obţină în cele din urmă independenţa alimentară, un element-cheie al agendei sale în campania prezidenţială.

Primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa este programat pe 10 aprilie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News