”Tigroaicele” profită de război! Ce se întâmplă cu CSM București în Liga Campionilor

Marti, 01 Martie 2022, ora 09:33
5439 citiri
”Tigroaicele” profită de război! Ce se întâmplă cu CSM București în Liga Campionilor
Cristina Neagu

Forul european de handbal (EHF) a decis, luni seară, suspendarea din orice competiţie europeană a echipelor naţionale şi de club din Rusia şi Belarus, care intră în vigoare imediat, până la o nouă decizie în acest sens.

Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal s-a reuni, luni seară, pentru o şedinţă extraordinară, şi a luat următoarele decizii:

1.Cu efect imediat, echipele naţionale ale Rusiei şi Belarusului, precum şi cluburile din Rusia şi Belarus care concurează în competiţiile europene de handbal sunt suspendate. Acest lucru este valabil până la noi ordine şi se referă la toate competiţiile curente la nivel de club şi de echipă naţională.

2.Arbitrii şi oficialii din Rusia şi Belarus nu vor fi delegaţi pentru meciurile viitoare până la o nouă notificare. Lectorii şi membrii comisiilor din Rusia şi Belarus nu vor fi chemaţi pentru întâlniri şi activităţi viitoare.

3. Vor fi căutaţi noi organizatori pentru YAC 16 EHF Beach Handball EURO şi pentru turneele de calificare pentru Beach Handball EURO 2023. Ambele evenimente erau programate să aibă loc la Moscova în iulie 2022.

"Aceste măsuri au trebuit să fie introduse cu efect imediat, deoarece războiul din Ucraina continuă, punând în pericol principiile EHF de cooperare la nivel european şi spiritul de corectitudine. Federaţia Europeană de Handbal regretă consecinţele asupra indivizilor, cluburilor şi echipelor naţionale şi speră ca o revenire la pace va permite noi consideraţii. În următoarele zile, va avea loc o restructurare a diferitelor competiţii de la nivel de club şi naţională în conformitate cu principiile sportive şi regulamentele existente", a anunţat EHF.

Astfel, campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, care urma să întâlnească formaţia ŢSKA Moscova în faza play-off a Ligii Campionilor, în dublă manşă eliminatorie, ar putea obţine calificarea directă în sferturile de finală ale competiţiei.

Ulterior, ”tigroaicele” ar urma să evolueze cu echipa daneză Esbjerg pentru un loc în Final Four.

De asemenea, echipa masculină de handbal Minaur Baia Mare, care trebuia să evolueze în sferturile de finală ale European Cup cu formaţia rusă HC Victor Stavropol, ar putea ajunge în semifinale în acelaşi fel.

Cristina Neagu a jucat împotriva Rapidului la câteva zile după decesul tatălui. Cum s-a terminat partida
Cristina Neagu a jucat împotriva Rapidului la câteva zile după decesul tatălui. Cum s-a terminat partida
Campioana CSM Bucureşti este prima finalistă a Cupei României, după ce a eliminat sâmbătă, la Turneul Final Four de la Brăila, vicecampioana Rapid Bucureşti, scor 27-23 (16-10), în prima...
Declarații belicoase făcute de sora dictatorului din Coreea de Nord. "Vom continua să construim o putere militară copleşitoare"
Declarații belicoase făcute de sora dictatorului din Coreea de Nord. "Vom continua să construim o putere militară copleşitoare"
Puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a declarat că ţara va continua să construiască o putere militară copleşitoare, cea mai puternică, pentru a-şi proteja...
#Cristina Neagu, #CSM Bucuresti, #razboi, #Liga Campionilor , #stiri handbal