Cu Cristina Neagu imperială, România merge mai departe la Campionatul European. Ce urmează pentru tricolore

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 20:37
11255 citiri
Cu Cristina Neagu imperială, România merge mai departe la Campionatul European. Ce urmează pentru tricolore
Cristina Neagu

Naţionala de handbal feminin a României a învins miercuri, la Skopje, echipa Macedoniei de Nord, şi s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European, însă fără niciun punct. Franţa şi Olanda erau calificate din etapa trecută.

În ultimul meci din grupa preliminară C, România s-a impus cu scorul de 31-23 (13-12). Principalele marcatoare pentru România au fost Neagu 10 şi Seraficeanu 5 goluri, iar de la gazde s-a remarcat Dabevska 7 reuşite.

În urma rezultatului, tricolorele se califică mai departe de pe locul 3. Franţa şi Olanda joacă miercuri seară, pentru clasarea pe primul loc în grupa C.

România a pierdut anterior cu Olanda, cu 28-29, şi cu Franţa, cu 21-35.

Astfel, în grupa principală II, România va mai disputa trei meciuri, deocamdată fiind cunoscută doar una dintre adversare, Muntenegru, celelalte două urmând să se aleagă miercuri seară între Germania, Spania și Polonia.

În grupele A şi B, partidele s-au încheiat marţi, astfel încât se cunoaşte configuraţia grupei principale I, formată din Norvegia (4 puncte), Suedia, Danemarca, Croaţia, Slovenia şi Ungaria, toate cu câte 2.

Primele trei clasate în fiecare grupă vor avansa în grupele principale, în care se va juca între 10-16 noiembrie. De acolo, doar primele două clasate obţin calificarea în semifinale, programate în 18 noiembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 noiembrie.

Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la Mondiale urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie - 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Naţionala României participă pentru a 14-a oară la turneul final al CE, iar ediţia din 2022 are loc între 4 şi 20 noiembrie, la Ljubljana, Celje, Skopje şi Podgorica.

Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, a început competiţia europeană din postura de golgeter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat. După trei partide la actuala ediţie a CE, Neagu a ajuns la 282 goluri.

Înaintea plecării spre Macedonia de Nord, căpitanul naţionalei spunea că este ”probabil” ultimul Campionat European din carieră, al optulea, după ce debutul său a avut loc în 2008, la ediţia din aceeaşi ţară.

La CE 2020, România a ocupat locul 12, cea mai slabă clasare din istoria participărilor sale. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia din 2010 - medalia de bronz.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care l-a cucerit pentru a opta oară la ediţia din 2020.

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
#Cristina Neagu, #handbal, #Romania, #europene , #stiri handbal