Borna fantastică atinsă de Cristina Neagu la echipa națională! Ce a reușit aseară handbalista CSM-ului

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 08:03
3555 citiri
Borna fantastică atinsă de Cristina Neagu la echipa națională! Ce a reușit aseară handbalista CSM-ului
Cristina Neagu a marcat 11 goluri la națională FOTO facebook

Naționala feminină de handbal a României a smuls un egal în faţa Austriei, 32-32 (16-15), în prima zi a Trofeului Carpaţi, competiţie găzduită de Bistriţa.

Tricolorele, la meciul de debut al selecţionerului Florentina Pera, au evitat eşecul prin două goluri marcate în ultimul minut al meciului cu o formaţie, învinsă în primăvară, în preliminariile EURO 2022, la Râmnicu Vâlcea, cu 38-29.

România s-a desprins destul de repede pe tabelă, la 5-2 (min. 7), iar apoi a mai condus de câteva ori la trei goluri (8-5, 13-10), iar în min. 27 a avut pentru prima oară avantaj de patru goluri, 16-12. Oaspetele au punctat de trei ori pe finalul primei reprize şi la pauză scorul a fost de 16-15.

Repriza secundă a fost mai echilibrată, România şi-a creat un avantaj de două goluri abia în min. 42 (24-22), apoi acesta a crescut la trei goluri, 27-24 (45), tricolorele ratând desprinderea în ciuda faptului că a avut chiar şi dublă superioritate numerică. Austria a reuşit să preia conducerea, cu 28-27, România a întors scorul, 30-28, dar au urmat alte patru goluri ale oaspetelor, 30-32, echipa antrenată de Florentin Pera egalând cu şansă, 32-32.

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a echipei României, cu 11 goluri, ajungând astfel la 905 goluri la naţionala României.

Golurile României au fost înscrise de Neagu 11 goluri, Sorina Grozav 5, Crina Pintea 4, Alexandra Dindiligan 4, Eliza Buceschi 3, Laura Pristăviţa 2, Mădălina Zamfirescu 1, Alexandra Badea 1, Andra Moroianu 1.

Yuliya Dumanska a apărat 8 şuturi, în timp ce Daciana Hosu a parat 7.

Pentru austriece, antrenate de românul Herbert Muller, au punctat Sonia Frey 10 goluri, Johanna Reichert 7, Ines Ivancok 5, Nina Neidhart 4, Patricia Kovacs 3, Fabienne Tomasini 2, Santina Sabatnig 1.

În primul meci al zilei, Serbia a învins Spania cu scorul de 30-28 (16-17).

Vineri sunt programate meciurile Austria - Spania (17:30) şi România - Serbia (20:00).

România se pregăteşte pentru EHF EURO 2022, care va avea loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, tricolorele urmând să joace în Grupa C, alături de puternicele echipe ale Franţei, Olandei şi de Macedonia de Nord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Campioana CSM Bucureşti a învins miercuri, în deplasare, formaţia Gloria Bistriţa, în derby-ul etapei a XXI-a a Ligii Naţionale. Victoria a fost dedicată căpitanului Cristina Neagu, care...
#Cristina Neagu, #borna goluri, #echipa nationala, #905 goluri, #record , #stiri handbal