Cristina Neagu a revenit pe terenul de handbal dupa 11 luni: Prima reactie a sportivei

Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 19:39
3937 citiri
Cristina Neagu a revenit pe terenul de handbal dupa 11 luni: Prima reactie a sportivei
Foto: Instagram/ Cristina Neagu

Handbalista echipei CSM Bucuresti, Cristina Neagu, a declarat, luni, ca este foarte fericita de faptul ca a reusit sa joace primele sale minute dupa ruptura de ligamente suferita la sfarsitul anului trecut.

Ea a explicat ca nu a resimtit niciun fel de dureri la genunchi in meciul cu formatia poloneza MKS Perla Lublin, din Liga Campionilor

"Sunt aproape 10 luni de la operatie, a fost o perioada grea pentru mine. Lucrurile nu au mers asa cum mi-am dorit in recuperarea la genunchi, dar ma bucur foarte tare ca am reusit sa strang primele minute de joc intr-un meci oficial. Sper ca de acum incolo genunchiul sa fie bine, sa fiu sanatoasa si sa joc putin cate putin in fiecare meci. Genunchiul arata destul de bine dupa meci, nu am vazut modificari prea mari. E clar ca am nevoie de mai multa recuperare si am nevoie sa am mai multa grija de mine in mod special dupa meciuri, si asta o sa fac. Nu am simtit nicio instabilitate, nicio durere in timpul meciului, m-am gandit doar la ceea ce am de facut pe teren. Deci in timpul meciului nu am simtit absolut nimic, nu am avut niciun fel de problema. Una peste alta ma declar foarte fericita si multumita dupa ziua de ieri", a spus ea la intoarcerea formatiei CSM Bucuresti din Polonia.

"Inaintea meciului am avut foarte mari emotii in vestiar, dar atunci cand am intrat am uitat de tot, si de emotii si am incercat sa joc cat pot de bine, pentru ca anterior reusisem sa fac doar doua antrenamente de handbal. Nu stiam exact cum vor sta lucrurile, cum o sa ma simt si ce sa ce o sa reusesc sa fac pe teren. Dupa 10 luni de zile cu doar doua antrenamente nu e chiar atat de simplu, insa lucrurile au iesit chiar foarte bine, as pune neasteptat de bine pentru mine, mai ales ca am obtinut si victoria acolo", a adaugat handbalista.

Neagu a subliniat insa faptul ca revenirea sa in echipa se va face treptat pentru a nu risca o recidiva.

"Cel mai mult in aceasta perioada m-a motivat dragostea pentru ceea ce fac. Chiar daca am avut aceste probleme la genunchi, m-am chinuit destul de mult, mai ales in ultimele luni, pentru ca mi-am dorit foarte mult sa revin si sa joc si eu primele minute. E clar ca am nevoie de timp si chiar daca ieri a fost o revenire reusita, am nevoie de mult mai mult timp ca sa ma pun pe picioare din toate punctele de vedere. Insa este un inceput si vreau sa ma bucur de ceea ce am reusit in acest moment. Pentru mine acum este important sa o iau pas cu pas, sa am grija de genunchi, de sanatatea mea, si sa incerc sa dau tot ce am mai bun la fiecare antrenament si la fiecare meci", a precizat Cristina Neagu.

Aceasta a mentionat ca obiectivul formatiei bucurestene nu poate fi decat calificarea in Final4-ul Ligii Campionilor: "O sa vedem in perioada urmatoare cum o sa arate echipa cu Cristina Neagu. Oricum, echipa a jucat foarte bine in ultimele saptamani, mergem foarte bine si in Liga Campionilor, la fel si in campionat, asa ca eu sper sa fie totul bine in continuare si sa obtinem numai victorii. In fiecare an ne dorim sa ajungem in Final4 si sa facem performanta, dar inca e foarte devreme, suntem abia in prima grupa in Liga Campionilor. Lucrurile merg foarte bine, nu am pierdut niciun meci deocamdata si ne dorim sa o tinem pe aceasta linie. E un drum foarte lung pana in luna mai, vom avea adversari puternici in grupele principale, de aceea e greu de prezis ce se va intampla. Dar noi ne antrenam si ne dorim sa ajungem in Final4 ca in fiecare an".

Cristina Neagu spera sa poata juca pentru echipa nationala a Romaniei la Campionatul Mondial de handbal feminin care va avea loc in Japonia, intre 30 noiembrie si 15 decembrie.

Citeste si Final de cosmar pentru Cristina Neagu: Cea mai buna handbalista a Romaniei revine pe teren

"Deocamdata nu am niciun plan la nationala, insa am tinut legatura si cu selectionerul Tomas Ryde in ultima perioada. Asa cum stiti, imi doresc sa joc pentru echipa nationala, insa e clar ca in momentul de fata sanatatea este cea mai importanta. Si daca am sa merg la Campionatul Mondial cu siguranta voi avea un program bine stabilit impreuna cu Tomas, pentru ca am nevoie de timp si de mai multe zile de recuperare, mai ales in perioada urmatoare. Asa ca va fi un program bine stabilit si sper sa pot sa joc. Cu siguranta nu atat de mult ca inainte, dar important e sa fiu alaturi de fete acolo", a mai spus ea.

Cristina Neagu, cea mai buna handbalista a lumii in 2010, 2015, 2016 si 2018, a suferit o ruptura a ligamentului incrucisat anterior in partida dintre Romania si Ungaria (scor 29-31) din cadrul Campionatului European de handbal feminin din Franta - EHF EURO 2018.

Duminica, ea a revenit pentru prima oara pe teren intr-un meci oficial in intalnirea din deplasare pe care CSM Bucuresti a castigat-o in fata formatiei poloneze MKS Perla Lublin (scor 28-19), in cadrul Grupei B a Ligii Campionilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristina Neagu accidentare, #Neagu CSM Bucuresti accidentare, #Neagu reactie revenire accidentare , #CSM Bucuresti