Crește amărăciunea în tabăra României la Europeanul de handbal. Pe lângă ce calificare au trecut tricolorele

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 09:21 2193 citiri
Cristina Neagu

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, miercuri, de reprezentativa Germaniei, scor 32-28 (16-14), în ultimul meci de la Campionatul European, terminând astfel turneul final pe locul 12.

Tricolorele, afectate de eşecul nemeritat de marţi, cu Muntenegru, au făcut un joc modest, într-un meci fără o miză prea mare, pierzând fără drept de apel în faţa Germaniei, cu care au încheiat la egalitate într-un test jucat înaintea turneului final, în Ungaria (29-29).

Dacă ar fi câștigat cu Germania, România putea intra în ”finala” pentru locurile 5-6 doar dacă Muntenegru ar fi învins Olanda, ceea ce nu s-a întâmplat. Din contră, cu o echipă de rezerve, Muntenegru a fost spulberată cu 42-25.

Amărăciunea din tabăra noastră e sporită de faptul că accesul în primele șase naționale de la Euro 2022 ne-ar fi asigurat participarea directă la Campionatul Mondial din 2023.

În mod normal doar primele trei locuri la Europene s-ar fi calificat la Mondiale. Totuși, pentru că Norvegia, Danemarca și Suedia (gazdele CM 2023) au intrat si ele în Top 6, celelalte trei formații, adică Franța, Muntenegru și Olanda și-au asigurat biletele pentru competiția supremă de anul viitor.

În aceste condiții, pentru a ajunge la Mondialul 2023, România va disputa un baraj de calificare, adversara fiind încă necunoscută.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News