Purtatorul de cuvant al PNL, dupa atactul lui Dragnea: Multe probleme trebuie clarificate in USL

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 17:01
1681 citiri
Purtatorul de cuvant al PNL, dupa atactul lui Dragnea: Multe probleme trebuie clarificate in USL

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, vineri, ca sunt multe probleme care trebuie clarificate la nivelul USL, precizand ca este necesar ca reuniunea aliantei sa aiba loc mai des, astfel incat "USL sa-si recastige functionalitatea in procent de suta la suta".

"Intr-adevar sunt multe probleme care trebuie clarificate in USL. PNL este mai mult decat deschis sa discute toate aceste probleme si politici. Poate ar fi mai bine ca USL sa se intalneasca mai mult, mai des, astfel incat sa dam un raspuns cat mai repede la probleme si sa nu mai avem situatii incerte. Este ideal ca USL sa-si recastige functionalitate in procent de suta la suta", a declarat Pocora.

Aceeasi declaratie a fost facuta, anterior, de colega ei de partid Alina Gorghiu, pentru Ziare.com.

"Din punctul meu de vedere, ca parlamentar liberal, suntem mai mult decat deschisi sa discutam aceste teme in USL, cred ca trebuie ca USL sa-si redobandeasca functionalitatea, si-a cam pierdut din ea, ar trebui sa revina la functionalitatea de 100%, chiar daca asta ar insemna mai multe sedinte ale conducerii, mai dese, mai indelungi. Din punctul de vedere al angajamentelor, PNL e dispus sa si le respecte ca si pana acum, activitatea parlamentarilor liberali dovedeste lucrul acesta", a spus Gorghiu, pentru Ziare.com.

Dragnea, atac dur la adresa PNL - Gorghiu: USL sa-si redobandeasca functionalitatea!

Purtatorul de cuvant al PNL a mai precizat ca este necesar ca USL sa fie mai bine informata in privinta problemelor din teritoriu.

"In chestiunea in discutie ar fi mai bine ca si conducerea USL sa fie mai aplecata catre problemele primarilor si ale parlamentarilor, astfel fiind mai bine informati cu privire la problemele acestora si de asemenea cunoscandu-le si punctul de vedere pe problemele de interes national", a afirmat Pocora.

Totodata, Pocora a precizat ca legea care vizeaza modificarea sistemului de alegere a primarilor si a sefilor CJ a fost discutata la nivelul PNL, insa nu s-a ajuns la un acord comun pentru asumarea proiectului.

"Legat de legea privind alegerile locale au fost discutii ample in grupurile parlamentare ale PNL si in sedinta de BPN. S-a ajuns la concluzia ca trebuie sa continue dezbaterea chiar in interiorul PNL, dinspre administratia locala venind o serie de amendamente. Este o initiativa a parlamentarilor liberali, la inceputul traseului legislativ si in mod categoric vor veni si avizele si punctul de vedere al Guvernului, iar in comisii sigur vor exista modificari in asa fel incat atunci cand vom avea o forma rezultata din dezbatere sa putem sa ne exprimam politic daca o sustinem sau nu. Tocmai intalnindu-ne la nivelul USL pana atunci si alianta va putea avea un punct de vedere", a mai spus ea.

De asemenea, Pocora a sustinut ca modificarea Constitutiei si regionalizarea nu pot fi realizate decat impreuna, intrucat acest proces depinde tocmai de adoptarea unui cadrul constitutional in acest sens.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca PSD nu sustine initiativa PNL de modificare a legii administratiei locale si considera ca trebuie o discutie cu PNL cat mai curand pentru ca lucrurile sa fie transate cat mai rapid, daca se merge mai departe cu "acest USL".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Cristina Pocora probleme USL, #Pocora intalniri PNL PSD , #stiri Cristina Ancuta Pocora