Ponta vrea refacerea USL. Replica PNL: Incearca strategia "Che Guevara traieste"

Luni, 05 Mai 2014, ora 20:06
4678 citiri
Ponta vrea refacerea USL. Replica PNL: Incearca strategia "Che Guevara traieste"

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, considera ca o eventuala refacere a USL, evocata de prim-ministrul Victor Ponta, reprezinta o "fantezie" a acestuia, care incearca sa foloseasca aceasta strategie dupa sloganul "Che Guevara traieste".

"Discutam despre fanteziile lui Victor Ponta, pentru ca romanii trebuie sa stie foarte clar adevarul si il cam stiu: USL nu a murit din cauze naturale, nu a disparut din cauze naturale, ci din cauza lacomiei PSD, care dupa 25 de ani se vrea un nou Partid Comunist, un partid-stat care acum incearca sa acapareze toata puterea in Romania.

(...) In momentul de fata, PSD nu face decat sa foloseasca drept strategie de campanie aceasta chestiune cu USL, pentru ca PSD nu este urmasul USL", a declarat deputatul liberal, pentru Ziare.com.

Ponta, intrebat daca are cineva dubii ca va candida: Eu am, intrucat cred ca trebuie sa refacem USL

Cristina Pocora considera ca PSD nu urmareste "absolut deloc" respectarea angajamentelor luate de USL in fata alegatorilor.

" (...) Tocmai acesta a fost motivul fundamental pentru care PNL s-a retras din aceasta constructie, faptul ca prioritatile PSD nu au mai fost prioritatile USL, ci au fost si sunt prioritatile baronilor locali, care au probleme si isi doresc legea amnistiei", a precizat purtatorul de cuvant al PNL.

Aceasta sustine ca faptul ca social-democratii inca folosesc sintagma "USL traieste" reprezinta o pacaleala si "o lipsa de curaj a PSD".

"Incearca sa se ascunda si in aceasta campanie electorala dupa USL, dupa alte formule, mai putin sa candideze cu propriul nume, dupa PSD. Si chiar nu inteleg, ca e un partid mare, nu inteleg de ce nu isi asuma candidatura cu PSD, cu cei trei trandafiri.

(...) Cred ca sunt fanteziile din mintea lui Victor Ponta, pentru ca ne aducem aminte cum, pe vremuri, cand era la TSD, umbla cu tricoul idolului sau, revolutionarul comunist Che Guevara, cu basca rosie pe cap si sloganul 'Che Guevara traieste'.

L-a impresionat foarte tare lucrul asta si isi doreste probabil sa foloseasca aceasta strategie pentru ca de fapt asta e adevarul: PSD ii este frica sa se afiseze de unul singur. Au creat in prima instanta USD, apoi a facut aceasta masca PSD-UNPR-PC si acum din nou cu uriasa minciuna 'USL traieste'.

De fapt, lui Victor Ponta ii este jena, frica, rusine, sa se afiseze in fata cu sigla PSD si sa ceara oamenilor votul pentru PSD", a mai spus deputatul PNL.

Ponta despre sansele de refacere a USL, dupa declaratiile lui Antonescu: Sunt toate sansele din lume

Cristina Pocora a mentionat ca "PSD inseamna baroni" si ca Victor Ponta vrea sa fie candidatul "baronilor locali".

"In cadrul aliantei cu PSD, am vazut ca practic Victor Ponta a invatat foarte bine lectia lui Adrian Nastase si a lui Traian Basescu. Victor Ponta a adunat tot felul de invataminte si de la Adrian Nastase, si de la Traian Basescu, si acum este mai rau decat cei doi la un loc.

Practic, ne-a aratat adevarata fata, a incercat cu noi alaturi sa puna mana pe putere, sa schimbe programul de guvernare, iar noi in acel moment am spus 'Noi nu suntem de acord ca agenda USL sa fie agenda baronilor PSD'. (...) Victor Ponta este ocupat cu Duicu, cu Mazare, cu ceilalti baroni pentru a le satisface cerintele si dorintele.

(...) Victor Ponta a recunoscut ca va fi candidatul PSD, ca va fi candidatului lui Mazare, al lui Duicu, al lui Cosma, al tuturor celor care conduc PSD si anume al baronilor locali", a mai afirmat purtatorul de cuvant al PNL.

La randul sau, deputatul liberal Alina Gorghiu a sustinut, luni, ca PNL va contesta folosirea acronimului USL de catre PSD. Totodata, liberalii vor cere la Tribunalul Bucuresti denuntarea USL: "Orice om serios si responsabil stie ca USL nu mai traieste".

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, vineri, ca are dubii ca va candida la alegerile prezidentiale, afirmand ca intai trebuie refacut USL, dupa care sa fie stabilit candidatul cu cele mai mari sanse la Cotroceni. Sambata, presedintele PSD a spus ca "sunt toate sansele din lume sa fie refacuta USL".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Cristina Pocora refacere USL, #Victor Ponta refacere USL, #Ponta candidat prezidentiale , #stiri Cristina Ancuta Pocora