Pocora: BEC interzice folosirea siglei USL in 32 de cazuri. PSD sa termine cu inselatoria

Sambata, 17 Mai 2014, ora 17:08 3644 citiri

Partidul National Liberal a castigat in aproape toata tara contestatiile depuse impotriva tentativei de fraudare a PSD, prin folosirea insemnelor Uniunii Social Liberale in campania pentru europarlamentare, sustine purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora.

Potrivit acesteia, deciziile zilnice date de Biroul Electoral Central, care sunt in favoarea PNL, demonstreaza ca "PSD trebuie sa inceteze folosirea minciunii si inselatoriei in campania electorala", fiind obligat sa inlature afisajul cu insemne USL, deoarece este folosit in mod ilegal.

Ea precizeaza ca primariile au obligatia ca in 28 de judete si patru sectoare din Bucuresti sa puna in aplicare deciziile definitive ale BEC, adica in Vaslui, Olt, Timis, Botosani, Arad, Arges, Neamt, Ilfov, Dambovita, Hunedoara, Valcea, Mehedinti, Iasi, Brasov, Caras-Severin, Alba, Bacau, Gorj, Calarasi, Galati, Bistrita Nasaud, Maramures, Tulcea, Constanta, Vrancea, Dolj, Suceava, Satu Mare si in sectoarele 2, 3, 5 si 6 din Bucuresti.

"Solicitam tuturor institutiilor statului care au obligatia sa asigure o campanie electorala echilibrata sa-si faca datoria, sa nu devina parte a jocului politic si sa puna in aplicare toate masurile necesare pentru respectarea hotararilor BEC. Cerem prefectilor din judetele unde exista decizie definitiva si executorie a BEC, in sensul inlaturarii afisajului mincinos si ilegal al PSD, sa se asigure ca afisajul este inlaturat, altfel, daca nu o fac, este foarte clara implicarea lor in campanie cu consecintele de rigoare", afirma Pocora.

In opinia acesteia, valul de decizii favorabile PNL arata ca "liberalii sunt cei care, in lupta politica, respecta legea si duc o campanie electorala cinstita, in timp ce PSD incalca legea, face o campanie murdara si mincinoasa".

"Prin insistenta cu care se ascund in spatele unei Uniuni care nu mai exista se dovedeste faptul ca PSD in nume propriu nu are nimic de propus romanilor si ii este frica sa se prezinte in fata alegatorilor fara girul de legimititate si corectitudine pe care l-a dat PNL", mai spune aceasta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com