Cristina Pocora: Basescu nu are prieteni sau colegi, are doar supusi si dusmani

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 21:26
2846 citiri
Cristina Pocora: Basescu nu are prieteni sau colegi, are doar supusi si dusmani

Cristina Pocora, deputat PNL, este de parere ca seful statului a ajuns in situatia in care nu are prieteni si colegi, ci doar supusi si dusmani, iar printre acestia din urma se numara si presa din Romania.

Deputatul este de parere ca motto-ul prezidential a devenit "Ba!Liniste, ce dracu!" si ca, in viziunea acestuia, romanii ar trebui sa traiasca supusi si umili, guvernul si institutiile statului sa actioneze "la comanda sa, ca simple instrumente de vendeta politica", iar reprezentantii mass-media sa fie "obedienti si tematori".

"Traian Basescu nu are prieteni sau colegi, are doar supusi si dusmani. Supusii sunt promovati in functii cheie, transformati in marionete gata sa actioneze la cel mai mic gest prezidential, iar cu dusmanii am vazut ce se intampla", scrie Cristina Pocora, pe blog.

Aceasta adauga ca in randul dusmanilor se regaseste si presa, care "pe fondul apatiei populatiei", "care nu-si mai gaseste spiritul civic castigat cu jertfa in decembrie 1989", a ramas printre putinele voci care se manifesta liber.

Deputatul aminteste ca presedintele a spus ca nu mai citeste ziarele si nu se mai uita la emisiunile de stiri, preferand canalele straine care difuzeaza documentare.

"Nu suporta sa fie criticat, nu suporta sa fie contrazis. El este, in fond, comandantul de nava care nu-l are deasupra sa decat pe Dumnezeu, dupa cum afirma, inainte de alegerile prezidentiale din 2004, la o emisiune televizata. Critica nu mai poate fi tolerata, critica deranjeaza, critica trebuie sa dispara. La fel si opozantii.

De aceea institutia fundamentala a statului, Parlamentul, cea fara de care nu poate exista democratia, trebuie redusa la nivelul unei anexe a Palatului Cotroceni", adauga Pocora.

Deputatul adauga ca, desi presa si campaniile de presa comandate au devenit o vulnerabilitate a statului roman, conform strategiei de aparare adoptata de CSAT, in fapt, in opinia sa "Traian Basescu si camarila sa" sunt vulnerabilitatile, motiv pentru care acesta ar trebui sa isi dea demisia.

"(...)Incercarea de subordonare a Parlamentului, a Justitiei si de reducere la tacere a mass-mediei sunt doar cateva motive pentru care Traian Basescu trebuie sa plece din fruntea tarii", conchide Pocora.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Cristina Pocora, #Pocora Basescu dusmani, #Traian Basescu dusmani , #stiri Cristina Ancuta Pocora