Cristiano Ronaldo are un nou antrenor la Manchester United. Anunțul oficial

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 16:00
2637 citiri
Cristiano Ronaldo are un nou antrenor la Manchester United. Anunțul oficial
Ralf Rangnick. Foto: Facebook / Manchester United

Tehnicianul german Ralf Rangnick a fost numit oficial, luni, antrenor interimar al echipei Manchester United, informează BBC.

În vârstă de 63 de ani, el preia funcţia de la Michael Carrick, cel care a pregătit echipa după demiterea norvegianului Ole Gunnar Solskjaer, la 21 noiembrie, în urma înfrângerii cu Watford, scor 1-4.

Rangnick a părăsit rolul de responsabil pentru sport şi dezvoltare la clubul rus Lokomotiv Moscova pentru a prelua Manchester United.

"Sunt încântat să mă alătur clubului Manchester United şi să mă concentrez să fac din acest sezon unul de succes", a spus Rangnick.

După sfârşitul acestui sezon, el va rămâne pe Old Trafford încă doi ani, într-un rol de consultant.

Primul său meci la conducerea echipei engleze, care ocupă locul 8 în Premier League, cu 18 puncte în 13 jocuri, ar putea fi împotriva formaţiei Arsenal, la 2 decembrie, dacă va primi la timp permisul de muncă. În caz contrar, Carrick va fi antrenorul principal de pe bancă.

"Echipa este plină de talent şi are un echilibru excelent între tinereţe şi experienţă. Toate eforturile mele pentru următoarele şase luni vor consta în a-i ajuta pe aceşti jucători să-şi atingă potenţialul, atât individual, cât şi, cel mai important, ca echipă. Dincolo de asta, aştept cu nerăbdare să susţin obiectivele pe termen lung ale clubului, în calitate de consultant", a adăugat Rangnick.

El şi-a construit o reputaţie impresionantă de antrenor în timpul petrecut în Germania, atât tehnicianul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, cât şi managerul formaţiei Chelsea, Thomas Tuchel, vorbind foarte frumos despre compatriotul lor.

Rangnick a promovat cu echipa Ulm în Bundesliga, înainte de pregăti formaţiile Stuttgart, Hanovra, Hoffenheim, Schalke şi RB Leipzig.

Ralf Rangnick a câştigat Cupa Germaniei cu Schalke în 2011 şi a dus-o pe RB Leipzig în finală, în 2019.

În sezonul 2010-11, s-a calificat cu Schalke în semifinalele Ligii Campionilor, unde a pierdut, cu scorul de 6-1 la general, dubla cu Manchester United, grupare care a fost apoi învinsă apoi de Barcelona în finală.

"Ralf este unul dintre cei mai respectaţi antrenori şi inovatori din fotbalul european. El a fost candidatul nostru numărul unu pentru funcţia de manager interimar, pe baza abilităţilor sale nepreţuite tehnice şi de leadership, pe care le va aduce după aproape patru decenii de experienţă în management şi antrenorat. Toată lumea de la club aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu el în acest sezon şi apoi încă doi ani, când va avea rolul de consilier", a declarat directorul de fotbal al clubului Manchester United, John Murtough.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristiano Ronaldo, mai bogat cu 10 milioane de euro! Care e motivul
Cristiano Ronaldo, mai bogat cu 10 milioane de euro! Care e motivul
Starul portughez Cristiano Ronaldo a câştigat parţial procesul pe care l-a intentat împotriva clubului Juventus Torino pentru restanţe salariale, relatează L'Equipe. Cristiano Ronaldo a...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#manchester united, #cristiano ronaldo, #Manchester United antrenor , #stiri Cristiano Ronaldo