Italia sau Portugalia nu vor merge la Campionatul Mondial de fotbal. Reacția lusitanilor despre meciul șoc de calificare

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 12:59 5164 citiri
Cristiano Ronaldo. Foto: Facebook / Cristiano Ronaldo

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Portugaliei, Fernando Santos, s-a arătat pe "pe deplin convins" de calificarea echipei sale la Cupa Mondială 2022, după barajele din luna martie, transmite AFP.

"Mai întâi trebuie să ne concentrăm ca să învingem Turcia. Este meciul cel mai important ca să fim apoi în finală şi să o câştigăm. Cât despre tragerea la sorţi, este aşa cum este (posibilă finală împotriva Italiei - n. r.).

Sunt mai multe aspecte pozitive, ca faptul că putem juca pe teren propriu, dar pentru asta trebuie să învingem Turcia. E important că putem să contăm pe susţinerea publicului şi să evităm deplasările. Drumurile, deplasările acestea sunt întotdeauna puţin cam complicate. Acum trebuie să ne pregătim bine ca să avem un nivel ridicat în luna martie", a declarat Santos.

"Turcia are jucători foarte buni. Uneori colectivul lor funcţionează bine, uneori nu. (...) Este o echipă care pune întotdeauna probleme. (...) Sunt însă pe deplin convins că vom fi la Mondial", a adăugat tehnicianul cu care Portugalia a devenit campioană europeană în 2016.

Portugalia va juca cu Turcia în semifinale. Dacă vor câștiga, lusitanii vor evolua împotriva învingătoarei dintre Italia - Macedonia de Nord.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii