Cristiano Ronaldo, cel mai insultat fotbalist din Premier League pe Twitter. Studiul britanicilor

Miercuri, 03 August 2022, ora 11:47
1392 citiri
Cristiano Ronaldo, cel mai insultat fotbalist din Premier League pe Twitter. Studiul britanicilor
Cristiano Ronaldo. Foto: Facebook / Cristiano Ronaldo

Aproximativ 68% dintre fotbaliştii din Premier League au fost victime ale hărţuirii pe Twitter în prima jumătate a sezonului trecut, a anunţat Ofcom, autoritatea britanică de reglementare a presei, într-un raport publicat marţi.

Studiul relevă că 418 dintre cei 618 jucători analizaţi au primit cel puţin un tweet ofensator, dintre care 8% a implicat discriminare legată de caracteristici precum rasa sau sexul lor. De fapt, autoritatea de reglementare din Marea Britanie a constatat că aproape 60.000 din cele peste 2,3 milioane de tweet-uri trimise fotbaliştilor din Premier League engleză în primele cinci luni ale sezonului au fost abuzive.

"Aceste rezultate evidenţiază o latură mai întunecată a fotbalului”, a spus Kevin Bakhurst, directorul de grup al Ofcom pentru difuzare şi conţinut online. "Abuzul online nu-şi are locul în sport sau în societate în general, iar combaterea acestui flagel necesită un efort colectiv”, a continuat el.

Aproximativ jumătate dintre postările ofensive au vizat în special 12 jucători, care au primit în medie 15 tweet-uri abuzive pe zi.

Potrivit raportului, Cristiano Ronaldo şi Harry Maguire (Manchester United) au primit cele mai multe insulte pe Twitter. Revenit la United pe 21 august 2021, starul portughez a fost menţionat în 90% din toate postările destinate fotbaliştilor din Premier League şi în 97% dintre tweet-urile abuzive. Volumul mesajelor este explicat în mare măsură de cei 98,4 milioane de abonaţi pe care îi are Ronaldo. Harry Maguire, la rândul său, a fost vizat pe 7 noiembrie de o rafală de mesaje folosind un limbaj insultător, după ce şi-a cerut scuze în urma înfrângerii (2-0) din derbiul cu City.

Ofcom intenţionează să reglementeze sectorul pentru a aduce companiile de tehnologie sub noile legi privind siguranţa online, care vor introduce reguli pentru site-uri, aplicaţii, motoare de căutare şi platforme de mesagerie pentru a proteja utilizatorii.

Rezultatul din Anglia care aruncă în aer lupta pentru titlu: cum s-a încheiat derby-ul orașului Liverpool
Rezultatul din Anglia care aruncă în aer lupta pentru titlu: cum s-a încheiat derby-ul orașului Liverpool
Echipa engleză FC Liverpool a pierdut miercuri seara, în deplasare, scor 0-2, meciul disputat în faţa concitadinei Everton, în etapa a 34-a din Premier League. Everton s-a impus pe...
Pierdere grea pentru Manchester City în lupta pentru titlu. Ce meci important va rata vedeta Haaland
Pierdere grea pentru Manchester City în lupta pentru titlu. Ce meci important va rata vedeta Haaland
Manchester City, campioana en-titre a Angliei, nu se va putea baza pe vedeta Erling Haaland în meciul de joi cu Brighton, din Premier League, a anunţat miercuri antrenorul Pep Guardiola, scrie...
#cristiano ronaldo, #Cristiano Ronaldo Manchester United, #hartuire, #premier league , #stiri Cristiano Ronaldo