Cât de aproape a fost Cristiano Ronaldo de Manchester City. Rolul crucial jucat de Sir Alex Ferguson

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 13:06 1617 citiri
Cristiano Ronaldo

Portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul echipei de fotbal Manchester United, a dezvăluit că a fost foarte aproape de semna pentru rivala Manchester City, anul trecut, însă fostul antrenor Alex Ferguson a fost cel care l-a convins să nu facă acest pas, informează Reuters.

Ronaldo a spus că Ferguson a avut un rol hotărâtor în revenirea sa pe Old Trafford, după despărţirea de Juventus Torino, în august 2021, când a semnat un contract pe două sezoane cu Manchester United, revenind la clubul alături de care a câştigat opt trofee majore în perioada 2003-2009.

"Ei bine, sincer, a fost aproape... E ceva despre care au vorbit mult, iar Guardiola (antrenorul lui Manchester City - n.red.) a spus în urmă cu două săptămâni, cred, că s-au străduit din greu să mă aibă", a declarat Ronaldo în interviul acordat lui Piers Morgan pentru TalkTV, din care o parte a fost difuzată miercuri.

"Dar, după cum ştiţi, cum istoria mea a fost la Manchester United, iar inima ta şi sentimentele tale sunt cele care fac diferenţa. Şi desigur, Sir Alex Ferguson, de asemenea. Am fost surprins, dar a fost o decizie conştientă, pentru că inima vorbeşte şi a vorbit tare în acel moment", a subliniat starul lusitan.

El a adăugat că intervenţia lui Ferguson l-a ajutat să-şi limpezească gândurile şi să revină la United. "Cred că a fost cheia, a fost diferenţa în acel moment. Am vorbit cu el (Ferguson) şi mi-a spus că 'este imposibil să mergi la Manchester City'. Iar eu am răspuns: 'OK, Boss'. Aşa că am luat decizia şi a fost o decizie bună", a continuat Ronaldo.

Într-un fragment din acest interviu, publicat duminică, Cristiano Ronaldo a afirmat că Manchester United l-a trădat şi simte că este forţat să plece de la clubul englez, a cărui decădere a început după retragerea lui Alex Ferguson de la conducerea tehnică.

"După ce Sir Alex a plecat, nu am văzut nicio evoluţie la club. Nimic nu s-a schimbat. Vreau tot ce este mai bun pentru acest club, de aceea am venit la Manchester United. Dar există elemente interne care nu ne ajută să ajungem la nivelul superior al lui (Manchester) City, al lui Liverpool şi chiar al lui Arsenal. Un club de această dimensiune ar trebui totuşi să fie în vârful ierarhiei şi, din păcate, nu este", a mai declarat atacantul portughez.

În prezent, Manchester United ocupă locul al cincilea în Premier League, la unsprezece puncte în spatele liderului Arsenal Londra.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News