Cum a aflat CTP că a fost dat afară de la Digi 24

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 12:02
11809 citiri
Cum a aflat CTP că a fost dat afară de la Digi 24
Cristian Tudor Popescu FOTO Digi TV

Cristian Tudor Popescu a anunțat marți, 7 iunie, că oficialii postului Digi 24 au decis să întrerupă colaborarea cu el.

Gazetarul realiza emisiunea "Cap limpede" la Digi 24, alături de Claudiu Pândaru.

"Este o hotărâre unilaterală, care aparţine Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala", a scris CTP pe pagina sa de pe Facebook.

Contactat de Paginademedia.ro, gazetarul a precizat că a avut o discuţie cu conducerea postului.

"Motivele mi-au fost spuse într-o convorbire telefonică pe care am avut-o cu conducerea postului. A fost analizată această ultimă emisiune, de vineri şi au luat decizia", a declarat CTP

"Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24. Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat.

Nu există vreo televiziune de știri la care să iau în considerare a mă „transfera”. Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu", a scris CTP.

Ce a spus CTP despre gafa de la Digi 24, în ultima sa emisiune

În timpul ultimei ediții a emisiunii "Cap limpede", pe care Cristian Tudor Popescu o realizează alături de Claudiu Pândaru, în timp ce se pregăteau să abordeze un nou subiect, gazetarul l-a întrerupt pe partenerul de emisiune pentru a se referi la "fake-news-ul de la Digi 24".

"E vorba de acel, nici nu știu cum să-l numesc, clip, filmuleț, ceva, o filmare care a fost prezentată ca actuală, ca o referire la modul în care sunt mințiți recruții ruși să fie aduși în armată de către cei care vor să-i racoleze. E vorba de o minciună neagră. Există gri, există mai multe trepte gri în fake news. Ăsta e un fake news negru, n-are legătură nimic cu nimic, și sunt aici două aspecte pe care trebuie să le discutăm din punct de vedere al meseriei.

Nu preiei niciodată o știre fără să o verifici. E un obicei foarte prezent în presa noastră. (...) Factorul fundamental în crearea de fake news, știri total eronate sau parțial eronate este lenea jurnalistică. Nu verifici, e mai simplu să iei calup și să dai cu el în pagină acolo.

Știrea respectivă poate să fie direct de la președintele Statelor Unite, încerci, pe cât posibil s-o verifici.

În cazul de față e o știre veche de 14 ani. Știre! Acel material e vechi de 14 ani. Cum să nu traduci ce se spune efectiv în limba de pe știre? Acolo se vorbea în rusă. Dacă vrei să dai o astfel de știre, indiferent de subtitrări.

Astea fac parte din meserie. Ele nu au fost respectate în cazul de față niciuna."

A fost momentul în care Claudiu Pândaru a încercat să-l tempereze, precizând că au existat scuze publice pentru această greșeală și că greșeli se pot întâmpla, "important este să nu fie reluate".

"Mai există o cauză care poate genera astfel de știre și s-ar putea numi așa: Încă, o lovitură dată imperialismului. Asta era o frază standard din propaganda de dinainte de 1989, în care dacă ziceai ceva de rău de Statele Unite sau de Anglia, de occidentul putred, dar care era fals total. Dacă cineva întreba, dom'le, dar nu e prea de tot? Respectivul șef, cu propaganda, spunea, încă o lovitură dată imperialismului.

Acum, reacția generală în România cea mai răspândită față de ce se întâmplă în Ucraina este că Rusia este un stat barbar, care comite crime de război în fiecare zi acolo.

Și atunci apare ideea asta, dacă dăm în ăștia, în Rusia agresoare, nu contează, că e pe cârca lor, încă o lovitură dată imperialismului rus, e de bine.

Nu e de bine! Dimpotrivă, trebuie să fim corecți până la capăt, indiferent cu cine avem de-a face", a spus CTP.

Ce a declarat despre SRI

„Partidul unic aflat la putere doreşte să aibă serviciile în mână ca pe o unealtă” iar scopul final al acestor texte de lege „este să redea SRI-ului funcţia fundamentală a Securităţii”, care era „să controleze starea de spirit, opinia maselor, să identifice şi să juguleze curentele împotriva regimului”, a spus CTP despre modificările care sunt în pregătire la legile Siguranţei Naţionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
În stilul caracteristic, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o postare pe rețelele sociale în care amintește de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria...
#Cristian Tudor Popescu, #dat afara, #Digi 24, #conducere, #emisiune TV, #Cosmin Prelipceanu, #SRI , #stiri media