Cristian Tudor Popescu, despre Simona Halep: "Nu știu ce o să mai scriu, ar fi un șoc imens pentru mine"

Sambata, 20 Mai 2023, ora 08:15
4531 citiri
Cristian Tudor Popescu, despre Simona Halep: "Nu știu ce o să mai scriu, ar fi un șoc imens pentru mine"
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu. FOTO: Captura Digi24

Simona Halep ar putea primi o suspendare mare, de cel puțin doi ani, în urma noilor acuzații care i se aduc, privind nereguli în pașaportul biologic.

Cristian Tudor Popescu vrea să creadă în continuare în nevinovăția Simonei Halep. Reputatul jurnalist și scriitor a spus pentru ProSport că dacă se va dovedi că Simona Halep a luat ceva intenționat, tot sistemul lui de valori ar fi răsturnat.

„Cred într-un singur lucru, în onestitatea Simonei Halep. Până când mi se va aduce proba contrarie că și-a introdus în mod voluntar substanțe interzise în corp. Ar fi un șoc imens pentru mine, s-ar distruge definitiv un mod de gândire! Nu știu ce o să mai fac apoi, nu știu ce o să mai scriu!

În continuare, acum, chiar dacă a apărut acest aspect, care deschide perspective întunecate pentru Simona, eu cred in onestitatea ea. Eu cred că Simona nu a călcat niște reguli cu bună știință pentru a-și crea avantaj, în mod incorect, în joc”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru ProSport.

Într-o postare pe Facebook, CTP a admis că șansele Simonei de a mai juca tenis la nivel înalt se reduc considerabil din acest moment.

"Șansele ca Simona să revină în tenisul de nivel înalt tind spre zero

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) anunță că Simona Halep trebuie să facă față unei noi acuzații, separată de cea legată de Roxadustat, în legătură cu neregularități în Pașaportul ei Biologic, o arhivă de teste și măsurători pe care o au jucătoarele din primele 300 de locuri în clasamentul WTA. Deocamdată, nu știu în ce constau aceste neregularități, dar perspectiva care se conturează...

Oricum, Simona era pe muchie de cuțit cu termenul de 28 mai pentru cazul Roxadustat. Dacă ar fi primit atunci un verdict favorabil și i se ridica suspendarea, ar fi avut o șansă de a juca la Wimbledon, fără mari așteptări, dar măcar să revină în tenisul de nivel înalt. Așa, cu cele două acuzații cumulate, probabilitatea ridicării suspendării tinde spre zero. Practic, anul 2023 este închis pentru revenirea Simonei.

Cred în continuare în buna credință a Simonei Halep, dar viitorul ei în tenis sună sumbru...".

Ce blestem a lovit turneul de la Madrid, după retragerea Simonei Halep
Ce blestem a lovit turneul de la Madrid, după retragerea Simonei Halep
Presa internațională de specialitate vorbește despre un adevărat blestem care a lovit turneul WTA 1000 de la Madrid, aflat în plină desfășurare. ”Blestemul wild-cardurilor”, a titrat...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Cristian Tudor Popescu, #ctp, #Simona Halep, #acuzatii dopaj, #pasaport biologic , #Simona Halep