Cristian Tudor Popescu, o nouă reacție despre „Teambuilding”: „Simțeam că mă retardez”

Sambata, 14 Ianuarie 2023, ora 08:50
7080 citiri
Cristian Tudor Popescu, o nouă reacție despre „Teambuilding”: „Simțeam că mă retardez”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu FOTO Arhivă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a făcut primele comentarii directe asupra filmului „Teambuilding”, arată adevarul.ro. Scriitorul consideră că maimuțele antropoide râd de el pentru că a pierdut timpul uitându-se la film.

Cristian Tudor Popescu a participat vineri, 13 ianuarie, la un eveniment organizat la Banca de Cultură Apollonia din Brașov, unde a făcut declarații despre și despre filmul „Teambuilding”.

CTP a explicat că a scris două texte după ce a vizionat filmul, dar „în niciunul dintre aceste texte nu este pronunțat niciun cuvânt în legătură cu conținutul acestei producțiuni”.

„Nimic! Eu nu spun nimic acolo, că e bun, că e prost, cu ce actori e, cine e regizorul, cum e sunetul, cum e imaginea, nu spun absolut nimic. Eu am spus acolo doar că, în vreme ce mă uitam la film, se uitau la mine prin cameră – apăruseră de undeva – niște maimuțe antropoide care râdeau, dar nu râdeau de film, râdeau de mine, că mă uit la film. Acesta este comentariul meu și nu vreau să merg mai departe de aceasta”, a explicat CTP.

Gazetarul spune că, urmare a numărului foarte mare de spectatori care au ținut să vadă filmul Teambuilding, a considerat că este nevoie de un nou text.

„Am fost silit să scriu acest comentariu din pricina fenomenului sociologic pe care-l reprezintă acest film și aici nu mai e de glumit, un milion de spectatori, așa ceva de pe vremea lui Sergiu Nicolaescu nu s-a mai văzut”, a explicat CTP motivul apariției celui de al doilea text.

Cristian Tudor Popescu spune că filmul „Teambuilding“ nu are o problemă prin faptul că este plin de obscenități, de vulgaritate, de glume mai mult sau mai puțin porcoase, ci cu faptul că „e tâmp”, după cum s-a exprimat scriitorul, care spune că a văzut jumătate din el și avea senzația că pică un mal de pământ peste el.

„N-am reușit să schițez nici măcar un mic zâmbet, dimpotrivă, simțeam că mă retardez, mă tâmpeam și eu uitându-mă la ce-i acolo”, a mai spus CTP.

Gazetarul arată că filmul nu avea o rețetă de succes prin numele care l-au realizat, ale regizorului sau actorilor, astfel că își explică numărul uriaș de spectatori prin faptul că l-au văzut unii la început și l-au recomandat și altora, după care totul a mers ca un tăvălug.

CTP a precizat că nu face aprecieri la adresa actorilor, deși îl consideră pe Micutzu un actor bun, însă nici el nu a avut ce să facă mai mult la replicile pe care le are în film.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
În stilul caracteristic, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o postare pe rețelele sociale în care amintește de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria...
Părere sinceră despre filmul Nasty: "Era bine dacă nu apărea CTP, acest Roland Gargarros"
Părere sinceră despre filmul Nasty: "Era bine dacă nu apărea CTP, acest Roland Gargarros"
„Băiatul rău al sportului”, „magnific”, „fermecător”, „temperamental”, „arogant”– sunt doar o parte dintre cuvintele folosite de-a lungul anilor de presa internaţională...
#Cristian Tudor Popescu, #teambuilding, #Film , #stiri cultura