Cristian Tudor Popescu: „Dacă autoritățile nu dau jos mizeriile astea, o să o fac eu”. Răspunsul lui Clotilde Armand

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 08:55
21848 citiri
Cristian Tudor Popescu: „Dacă autoritățile nu dau jos mizeriile astea, o să o fac eu”. Răspunsul lui Clotilde Armand
Panouri montate lângă Parcul Copiilor „Cireșarii” FOTO Facebook/Cristian Tudor Popescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat, pe Facebook, după ce panouri cu Ioan Mihai Pacepa, Eugen Barbu și Ștefan Foriș au fost afișate în fața Parcului Copiilor „Cireșarii” din Sectorul 1.

„Trec pe lângă vechiul parc al Copiilor, „Cireșarii”, din sectorul 1, oarecum renovat în ultimele luni și redeschis după îndelungi pertractări între ministerul Educației și Primăria sect. 1. Ceva îmi zgârie colțul ochiului: Ion Mihai Pacepa, cu poză. Pe gardul Cireșarilor. Ce?! Ce mama dracului caută Pacepa acolo?

Întorc mașina și cobor să mă uit. 9 panouri dreptunghiulare pe înalt. 6 dintre ele conțin informații despre trecutul cartierului Steaua-Grivița, fabrica și parcul Textila, spitalul Elias și halele Domenii, locuințele sociale pentru muncitorii ceferiști din interbelic (stau și eu în una dintre ele). Pot fi de citit, eventual, pentru cei interesați de istoria urbanistică a Bucureștiului.

Dar pe 3 dintre ele, purtând și acestea emblema „Părinți de Cireșari”, sunt afișați Ion Mihai Pacepa, Eugen Barbu și Ștefan Foriș. Afișați, căci nu e nicidecum vorba de biografii documentate, relevante ale acestor personaje”, a scris CTP, pe Facebook.

Potrivit gazetarului, despre Pacepa se spune că „în 1936, tatăl generalului de Securitate Ion Mihai Pacepa a construit în str. Vasile Gherghel nr. 93 o casă cu două etaje – un etaj pentru domnia sa (sic!) și unul pentru fiu. Statul român i-a confiscat proprietățile lui I.M. Pacepa și l-a condamnat la moarte în contumacie. Pacepa a fost cel mai înalt oficial al Pactului de la Varșovia care a trecut de partea Occidentului, care timp de 11 ani, până în 1989, a contribuit substanțial la neutralizarea acțiunilor de spionaj și de diversiune îndreptate împotriva NATO și a Uniunii Europene”.

„Lăsând la o parte nătângia de la urmă – în anii `80 exista Comunitatea Economică Europeană, pe scurt Piața Comună, nicidecum Uniunea Europeană, înființată în 1993 – prezentarea ca erou anticomunist a lui Pacepa este o dezinformare revoltătoare. Individul a condus ani în șir programul de propagandă ceaușistă în Occident, fiind și lacheul însărcinat cu achiziții de produse de lux din Vest pentru Elena Ceaușescu. Este un dezertor în uniformă de general, un trădător al Securității pe care a servit-o cu zel timp de decenii, fiind recompensat pe măsură. Ce e ăsta, un „părinte de Cireșari”, pe care să-l vadă copiii pe gard?

Alăturat, apare Eugen Barbu. Menționat ca autor al romanului Groapa, după care se face legătura cu Groapa lui Ouatu și asanarea ei. Niciun cuvânt despre faptul că Barbu a fost tartorul propagandei național-socialiste a lui Ceaușescu, antioccidental feroce și portavoce a Securității.

Culmea e însă panoul cu Ștefan Foriș. Personaj foarte puțin cunoscut publicului larg, secretar general al PCR, omorât cu ranga de comuniștii lui. Așa e și scris: „Ștefan Foriș – politică cu ranga”. Ce treabă au copiii cu acest bolșevic beznicios, ce să înțeleagă din prezența lui în parcul lor? Să-l ia drept tată spiritual? Părinți de Cireșari. Deocamdată, am scris. Dacă, însă, autoritățile, ministerul Educației, Primăria, nu dau jos mizeriile astea, o s-o fac eu”, a mai scris CTP.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a arătat, într-un comentariu de pe pagina de Facebook a lui Cristian Tudor Popescu, că „Primăria Sectorului 1 nu și-a dat acordul pentru așa ceva”. „Probabil ministerul Educației. Poliția locală va face verificări”, a scris Clotilde Armand.

CTP, luat la mișto de un mare dușman din presă: ”Slăvit fie-i numele-n veci. Eram în semifoame când mi-a făcut vânt pe scări...”
CTP, luat la mișto de un mare dușman din presă: ”Slăvit fie-i numele-n veci. Eram în semifoame când mi-a făcut vânt pe scări...”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost amintit de un mare rival din presă, Victor Ciutacu, în emisiunea „40 de întrebări” de la Kanal D, moderată de Denise Rifai. Cunoscut fiind...
Ce crede CTP despre masacrul de la Moscova: ”Românii ar trebui să mediteze...”
Ce crede CTP despre masacrul de la Moscova: ”Românii ar trebui să mediteze...”
Masacrul executat de mai mulţi indivizi înarmaţi la Crocus City Hall, o sală de concerte situată în Krasnogorsk, la periferia nord-vestică a capitalei ruse Moscova, i-a atras atenția și...
#Cristian Tudor Popescu, #Parcul Copiilor, #ciresarii, #sectorul 1 , #eveniment