Cristian Terheș a cerut în plenul Parlamentului European demisia „imediată și necondiționată” a Ursulei von der Leyen. Ce l-a supărat pe român VIDEO

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 13:07
10181 citiri
Cristian Terheș a cerut în plenul Parlamentului European demisia „imediată și necondiționată” a Ursulei von der Leyen. Ce l-a supărat pe român VIDEO
Cristian Terheș a ținut discursul împotriva Ursulei von der Leyen în sesiune din 17 octombrie FOTO Captură Video / Youtube / Cristian Terheș

Europarlamentarul român Cristian Terheș a cerut, în plenul Parlamentului European, demisia „imediată și necondiționată” a șefei Comisiei Europene Ursula von der Leyen pentru contractele pe care aceasta le-a semnat cu producătorii de vaccinuri anticovid.

Discursul lui Terheș a avut loc luni, 17 octombrie, iar alesul european și-a făcut publică cerința și pe pagina personală de Facebook.

În discursul său, Terheș a vorbit despre investigația pornită de către Parchetul European și a criticat faptul că documentele semnate de președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen nu au fost prezentate public.

„Ursula von der Leyen trebuie să demisioneze imediat și necondiționat din poziția de președinte al Comisiei Europene, deoarece acțiunile ei sunt în prezent investigate de Parchetul European. EPPO a anunțat acum câteva zile că investighează modul în care au fost semnate contractele între Comisia Europeană și producătorii de vaccinuri și iată de a transmis Curtea de Audit într-un raport publicat acum câteva zile. Și citez: Comisia a semnat până în noiembrie 2021 contracte de 71 de miliarde de euro din partea statelor membre pentru a cumpăra până la 4,6 miliarde de doze de vaccin anti-Covid”, a afirmat Cristian Terheș.

Mai departe, acesta din urmă susține că Uniunea Europeană nu și-a respectat promisiunea de a fi transparentă în ce privesc cheltuielile din banii cetățenilor.

„Asta înseamnă că ea a cumpărat zece doze de vaccin pentru fiecare cetățean european pe baza unor contracte care nu au fost divulgate public niciodată. Așa au fost transmise publicului contractele pe care ea le-a semnat cu aceste companii farmaceutice. Cum e asta posibil într-o Uniune Europeană care dorește a fi transparentă cu modul în care se folosește de banii cetățenilor. Așa că întreb și cer din nou demisia imediată și necondiționată”, a conchis europarlamentarul român.

Terheș a fost sancționat anul trecut

La finalul anului trecut, Cristian Terheș s-a trezit cu diurna suspendată după ce a refuzat să prezinte certificatul verde COVID pentru a avea acces în clădirea legislativului de la Strasbourg.

„Sunt la intrarea în Parlamentul European din Bruxelles cu încă un coleg și ni se interzice accesul pentru că nu arătăm Certificatul Verde. Le-am spus că exercitarea mandatului unui europarlamentar ales nu poate fi restrânsă de nimic, cu atât mai mult de o decizie administrativă. Nu o spun eu, o spune Tratatul și alte acte ale UE.

Asistăm la instaurarea unei tiranii la nivelul UE unde drepturile și libertățile omului nu mai contează”, afirma la acea vreme deputatul european.

Europarlamentarul Cristian Terheş a intrat în Parlamentul European în 2019 pe listele PSD, însă s-a mutat mai apoi la PNȚCD. În Parlamentul European acesta face parte din Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), considerat a avea anumite viziuni eurosceptice.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#cristian terhes, #Ursula von der Leyen, #europarlamentar roman, #presedinte Comisia Europeana, #achizitie vaccinuri anticovid, #parchetul european , #stiri Cristian Terhes