Sima, noi dezvaluiri: Am fost amenintat ca voi imparti o celula cu Basescu

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 08:56
4850 citiri
Sima, noi dezvaluiri: Am fost amenintat ca voi imparti o celula cu Basescu

Brokerul Cristian Sima a acordat un interviu in exclusivitate jurnalistului Radu Soviani, in care sustine ca a primit mai multe amenintari, printre care si ca va imparti o celula cu Traian Basescu.

In noul interviu, difuzat pe Realitatea Tv, Cristian Sima sustine ca, indiferent de ce ar fi facut, ar fi fost doborat si, daca nu ar fi avut relatii cu Hrebenciuc si Predoiu, nu ar mai fi fost cautat de nimeni.

Sima, noi dezvaluiri: Daca ramaneam in Bucuresti, riscam sa-mi dea in cap

"Am primit tot felul de telefoane de amenintare, ca nu e bine sa fiu la Hotnews, de la 'o sa citesti Hotnews cu Basescu intr-o celula si o sa ti se taie wireless-ul' la alte glume de genul asta, la tot felul de ore din zi si din noapte, de pe tot felul de numere ascunse, cartele si asa mai departe, ca nu e bine ce fac si ca voi avea de suferit pe chestia asta", a spus Sima.

Fostul sef Sibex a precizat ca, pana la urma, tot ar fi fost doborat, indiferent ce ar fi facut.

Santajeaza Cristian Sima pe cineva? - O simpla ipoteza (Opinii)

"Daca as fi nimerit cu bursa, as fi avut mai multi bani, nu mai putin de 4 milioane si pesemne continuam lupta. Dar acum sunt convins ca pana la urma tot ma doborau, daca eu nu faceam chestia asta, tot ma doborau. Eu nu am niste resurse financiare enorme, nu am zeci de milioane ascunse. Activele astea le am din alte afaceri care s-au incheiat foarte bine", a precizat brokerul.

Despre discutiile cu SRI

De asemenea, Cristian Sima sustine ca le-a prezentat celor de la SRI ce crede el despre datoriile suverane, dar spune ca nu crede ca acestia ar fi priceput ceva.

"Am cunoscut multa lume. Am fost si la SRI cu Daianu, Predoiu, Coldea (prim-adjunctul directorului SRI, n.red.), pentru a expune ce cred eu despre datoriile suverame. Am spus ca euro va disparea, mai devreme sau mai tarziu(...)Cred ca cei de la SRI nu au priceput, cred ca au spus ca vorbesc prostii", a spus Sima.

Cristian Sima - grav bolnav? Scenarii legate de disparitia fostului director Sibex

Conform acestuia, daca ar fi vorbit mai putin si nu ar fi relatat discutiile avute cu Hrebenciuc si Predoiu, nu ar mai fi fost cautat de nimeni.

"Eu vorbesc prea mult. Daca as vorbi putin, daca nu as fi relatat discutiile cu Hrebenciuc si cu Predoiu, pesemne ca azi nu m-ar mai cauta nimeni. Totul era bine, atata timp cat nu spui. Lucrurile astea trebuie facute in culise", a precizat Sima.

In acelasi interviu, Sima a declarat ca pagubitii "trebuie sa aiba rabdare", pentru ca isi vor recupera banii, mentionand, in acest context, ca a plecat din tara de teama sa nu ii "dea cineva in cap".

Brokerul a mai vorbit si despre avantajele fiscale ale clientilor sai si de ce nu depun acestia plangere.

"Foarte multi nu depun plangere, pentru ca au mult mai mare incredere ca eu ma voi intoarce si ne vom intelege, decat daca se duc sa faca plangere penala, ca isi vor recupera banii. Eu undeva, intr-un colt al mintii mele, clar as putea sa ma reapuc de afaceri. Acum nu as mai incepe de la 0", a mai mentionat fostul sef al Bursei din Sibiu.

Sima a subliniat ca este acoperit "100% de contract", acuzand insa ca daca ramanea in tara, isi risca viata.

Scadalul declansat de Sima

Fostul director al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, a declansat o furtuna pe piata de capital din Romania, dupa ce a disparut, se pare, cu banii clientilor firmei WBS Holding.

Cine sunt pagubitii lui Cristian Sima, fost director Sibex?

Printre pagubiti se numara fostul ministru al Finantelor, Daniel Daianu, fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, oamenii de afaceri multimilionari Radu Dimofte si Gabriel Popoviciu, creatoarele de moda Irina Shrotter si Flora Nastase.

Politia s-a autosesizat, deschizand o ancheta in cazul fostului director Sibex. De asemenea, CNVM a anuntat ca a deschis o investigatie la sediul WBS Romania, pentru a vedea care sunt legaturile cu WBS Holding si daca sunt in siguranta conturile clientilor.

Isi recupereaza pagubitii banii?

Potrivit lui Victor Stanila, reprezentantul de PR al firmei de brokeraj Tradeville, clientii pagubiti nu vor putea sa fie compensati in Romania.

"Avand in vedere ca este vorba de o firma care presta servicii fara autorizatie investitorii nu vor putea fi compensati in Romania, cel mult in Marea Britanie", a spus Stanila, pentru Ziare.com.

Cristian Sima, amendat in lipsa de CNVM cu 10.000 de lei

"Clientii WBS Holding nu erau protejati de legea romana, nu se aflau sub protectia CNVM. Si-au asumat acest risc in conditiile in care au ales sa lucreze cu o firma neautorizata. Clientii ar fi putut anticipa aceasta situatie si intr-un mod foarte simplu ar fi trebuit sa verifice daca firma este inregistrata. In cazul de fata, probabil ca au mers pe incredere, avand in vedere notorietatea domnului Sima", a adaugat Stanila.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Sima amenintat celula Basescu, #Sima fugit bani investitori, #Sima pagubiti Sibex Bursa , #bani investitori