Cine sunt pagubitii lui Cristian Sima, fost director Sibex?

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 18:03
6223 citiri
Cine sunt pagubitii lui Cristian Sima, fost director Sibex?
Foto: Arhiva

Persoane celebre din Romania se pare ca au cazut prada fostului director al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, acuzat ca ar fi fugit cu banii clientilor care au tranzactionat prin firma sa, WBS Holding.

Astfel, printre pagubiti se numara fostul ministru al Finantelor, Daniel Daianu, fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, oamenii de afaceri multimilionari Radu Dimofte si Gabriel Popoviciu, creatoarele de moda Irina Shrotter si Flora Nastase, precum si cantaretul Tudor Chirila, cunoscut si pentru investitiile sale pe bursa.

De asemenea, se vehicula si numele Marie-Rose Mociornita, nepoata unui mare investitor din Romania interbelica. Aceasta, insa, a negat ca ar fi investit alaturi de Cristian Sima.

Unde e Cristian Sima, fostul director Sibex? A fugit cu banii clientilor? - scenarii vehiculate

"Inteleg ca era la inceput si incerca sa cunoasca oameni care sa-i aduca clienti. Nu mi-a placut de el deloc si nu am investit bani cu el. Din pacate, am intalnit oameni care mi-au spus ca se folosea de numele meu ca sa atraga clienti. Un domn la care mananc din cand in cand, are un restaurant langa mine, m-a oprit si mi-a spus foarte ingrijorat ca domnul Sima spunea ca va cunoaste, ca sunt multumita. Am spus ca nu sunt multumita, ca nu sunt clienta lui si nu-mi place de el. Acum ma uit in urma si vad care a fost traseul. Incepuse cu mine si cativa din televiziune, care sa-i atraga clienti", a declarat Mociornita, la B1 TV.

"Era tot timpul la televizor. A avut grija sa si divorteze, asa cum se practica. Era un om mic din toate punctele de vedere", a adaugat Mociornita.

La randul sau, Tudor Chirila, unul din numele vehiculate, a precizat ca nu este unul dintre clientii care si-a pierdut banii, mai ales ca si-a intrerupt activitatea pe burse in 2011. "Eram si sunt (inca??) prietenul lui Cristian Sima. Cel putin pana cand se va proba limpede ca a parasit tara cu banii clientilor. Pentru mine aceste vesti sunt dureroase si socante. Nu acesta este Cristian Sima pe care l-am cunoscut si mi-e greu sa accept ca as fi prieten cu un escroc", a scris Tudor Chirila pe blogul sau.

Cantaretul il descrie pe fostul director Sibex drept un om extrem de cultivat, serios, bun matematician si cunoscator de macroeconomie, "un tata de familie, un om plin de umor, cu care se putea sta de vorba ore in sir".

"Am prieteni buni care in momentul de fata nu-si pot recupera banii. Imi dau seama prin ce trec ei, ma pun in locul lor si mi se pare foarte grava situatia lor. Vreau sa cred ca nu este adevarat, ca este o situatie reversibila. Vreau sa cred ca am investit intr-o prietenie cu un om adevarat", a precizat Chirila. "Pentru cei care se intreaba ce pierd eu. Este destul de simplu: pierd investitia intr-o prietenie", a adaugat el.

In schimb, Daniel Daianu a declarat ca are deschise conturi atat la WBS Holding, firma inregistrata in Insulele Virgine Britanice, si WBS Romania, firma reglementata de Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM), deoarece i s-a spus ca vor fi castiguri sigure.

El a precizat ca a primit ultima raportare privind conturile pe data de 3 octombrie. Totusi, Cristian Sima este dat disparut inca de pe 1 octombrie, cand reprezentantii Sibex au incercat sa-l contacteze, deoarece trebuia sa fie prezent, in calitate de director al bursei din Sibiu, la un control CNVM.

"Am incercat sa vorbesc cu el, nu am dat de el. Am vorbit cu cei care se ingrijesc de WBS. Ei au spus ca au incetat orice legatura cu el. Intotdeauna exista o speranta macar de recuperare, dar sansele sunt minime sa gasim ceva in conturi", a spus fostul ministru, la Digi24 TV.

Investigatie in cazul disparitiei fostului sef al bursei din Sibiu

Daianu a precizat ca este posibil sa se fi realizat tranzactii fara mandatul sau si ca trebuie sa se consulte cu avocatii pentru a vedea care sunt pasii urmatori.

Creatoarea de moda Irina Schrotter s-a declarat socata de vestea disparitiei lui Sima, spunand ca a ramas cu gura cascata.

Aceasta a precizat ca a pierdut foarte multi bani in prisma fugii fostului director al Sibex si ca va depune o plangere penala.

"Tot ce a iesit pe piata in ultimele ore m-a lasat cu gura cascata. Am pierdut multi bani si sunt bani virati in banca, cu taxe platite, cu totul in regula.

Nu am depus inca plangere, dar am vorbit azi cu avocatii mei sa vedem cum putem proceda. Vom face plangere", a spus Schrotter, informeaza Romania TV.

Politia s-a autosesizat, deschizand o ancheta in cazul fostului director Sibex. De asemenea, CNVM a anuntat ca a deschis o investigatie la sediul WBS Romania, pentru a vedea care sunt legaturile cu WBS Holding si daca sunt in siguranta conturile clientilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Daniel Daianu pagubit Critian Sima, #Tudor Chirila pagubit Cristian Sima, #Radu Dimofte pagubit Cristian Sima , #bani investitori