Prioritatile lui Busoi pentru Bucuresti: spital, trafic si caldura

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 17:10 2526 citiri
Foto: Facebook/Cristian Busoi

Europarlamentarul Cristian Busoi, desemnat de PNL drept candidat al formatiunii pentru Primaria Capitalei la alegerile de anul viitor, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca a identificat trei mari prioritati pentru Bucuresti: un spital integrat nou, rezolvarea traficului rutier, termoficarea si costurile acesteia.

"Spitalul nou este principalul punct din programul electoral, cel putin in acest moment. Eu am avut o serie de dezbateri publice in Bucuresti, in urma carora s-au desprins trei prioritati. Spitalul este una dintre prioritati, sistemul de sanatate, in general, sau serviciile de sanatate din Bucuresti, in conditiile in care Primaria are 19 spitale in subordine.

Rezolvarea traficului este cel de-al doilea punct foarte, foarte important, si problema facturii la incalzire si sistemul de incalzire este a treia prioritate. Poate nu in ordinea aceasta, pentru ca traficul este cel mai important", a sustinut Busoi.

El a precizat ca noul spital la care se gandeste trebuie sa fie un loc in care sa se regaseasca toate specialitatile medicale, care sa ofere servicii de cea mai inalta calitate, dupa modelul AKH din Viena sau al altor mari spitale din Europa.

Citeste si:

"Avem, astazi, multe spitale in Bucuresti, (...) dar, din pacate, nu exista niciun loc in care sa existe servicii de sanatate complete si sa nu fie nevoie ca un bolnav complex sa fie mutat intre spitale, asa cum nu exista niciun singur loc in care sa fie performanta la toate nivelurile.

Peste tot sunt oaze de performanta foarte importante, comparabile cu tarile vest europene, dar ca si in cazul tragediei de la Colectiv, in care au trebuit impartiti bolnavii in foarte multe locuri si unele dintre ele nu foarte pregatite pentru a-i primi, (...) faptul ca trebuie sa existe un centru de sanatate pentru romani, ca nu doar bucurestenii vor fi acolo, si modelul pe care-l am in minte este AKH, (...) cred ca si Bucurestiul trebuie sa faca acest lucru", a spus Cristian Busoi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com