Si PNL cere demisia lui Firea, dar si a consilierilor care au votat pentru infiintarea companiilor municipale

Vineri, 23 Noiembrie 2018, ora 15:191772 citiri
Si PNL cere demisia lui Firea, dar si a consilierilor care au votat pentru infiintarea companiilor municipale
Foto: Arhiva Facebook/ Cristian Busoi

Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, i-a cerut, vineri, primarului Gabriela Firea suspendarea de urgenta a activitatii companiilor municipale in urma deciziei instantei. Liberalul solicita demisia edilului general si a consilierilor care au votat pentru infiintarea companiilor.

"PNL Bucuresti saluta decizia instantei de a anula hotararea de Consiliu prin care se infiinteaza cele 22 de companii municipale. PNL Bucuresti cere de urgenta doamnei primar general si administratiei plus celor care sunt astazi responsabili in aceste companii suspendarea de urgenta a activitatii companiilor, urmand ca aceste companii, conform legii, sa fie desfiintate", a afrmat Cristian Busoi, intr-o conferinta de presa.

Liderul liberal cere demisia primarului general, dar si a consilierilor care au votat infiintarea companiilor.

"Sigur ca se pune problema cine este responsabil pentru prejudiciul creat prin infiintarea acestor companii. Sunt aproape 2,7 miliarde de lei, cam 600 milioane de euro, care in toata aceasta perioada au fost alocati catre aceste companii, fie sub forma de imprumuturi, fie sub forma de mariri de capital.

Cred ca si doamna primar general si consilierii care au votat infiintarea acestor companii trebuie sa dea niste explicatii publice si oricum asteptam demisia acestora fiind responsabili de aceasta situatie", a conchis Busoi.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, anularea tuturor hotararilor de infiintare a companiilor municipale ale Primariei Capitalei, in urma unui proces initiat de USR Bucuresti in 2017, decizia fiind definitiva.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, ca cele 22 de companii municipale sunt legale, in ciuda deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care spune ca aceste societati ar fi trebuit infiintate cu votul a doua treimi din Consiliul General, si nu cu majoritate simpla.