Intortocheata minte a candidatului Busoi de la cutremur pana la Colectiv

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 22:10
5688 citiri
Intortocheata minte a candidatului Busoi de la cutremur pana la Colectiv

Cum a ajuns candidatul liberal la Primaria Capitalei o gluma la mai putin de o luna de cand a fost nominalizat?

Personal, nu ma asteptam s-o dea in bara atat de repede, desi am anuntat in cateva randuri ca nominalizarea lui reprezinta o catastrofa pentru PNL. Iata ca domnul Cristian Busoi si-a dat singur foc la valiza.

La prima intalnire cu presa din acest an, apare in fata jurnalistilor avand in spate un fundal format dintr-un colaj de doua imagini, una reprezentand tragedia cutremurului din 1977, cealalta, drama din Club Colectiv.

Nici cel mai mare dusman al sau nu putea sa-l loveasca mai bine. Daca se gandea cineva, n-avea cum sa scoata doua dezastre cu impact mai mare la bucuresteni si sa-l convinga sa se impopotoneze cu ele. Cred ca imaginea cu candidatul liberal dominat de doua incercari care au lovit acest oras nu poate avea decat un singur efect si acela e devastator.

In opinia mea, Cristian Busoi e un politician slab, pentru ca nu are simtul masurii si nu are nuante. El vrea sa castige cu orice pret si vrea sa profite de emotiile oamenilor doar pentru a se impune in constiinta lor. Daca pana acum era o prezenta indiferenta pentru o parte din electorat, de luni, cred ca o alta parte il uraste cu sinceritate.

Degeaba Alina Gorghiu, Vasile Blaga si Iohannis dau acum din colt in colt. Busoi, in opinia mea, nu mai are nicio sansa sa castige Primaria Bucurestiului dupa o astfel de gafa. Un contracandidat puternic o sa stearga cu el pe jos. Iar Cristian Busoi n-are cum sa se apere. Deja Basescu a inceput sa-l ia peste picior, Firea, daca ar candida, si-ar pune mainile in sold si l-ar lipi de toti peretii.

Cristian Busoi, dupa gafa de luni, a devenit carne de tun pentru ceilalti. Nici macar partidul nu imi pare ca-l mai poate ajuta. Asa se intampla cand vrei sa te speli pe maini. Cred ca nimeni din PNL nu crede in Busoi, iar daca liderii nu cred, de ce l-au nominalizat? Doar pentru ca l-a luat Iohannis cu el in vizita la Institutul Astronomic al Academiei Romane?

Dupa parerea mea, candidatura lui Busoi e criza din PNL concretizata la nivel politic. Au reusit sa nominalizeze cel mai slab candidat pentru ca niciun lider nu si-a asumat misiunea de a castiga Bucurestiul sau n-a fost lasat sa si-o asume.

Capitala tarii, din punct de vedere politic, e cel mai important obiectiv dupa Cotroceni. Toate partidele care au cucerit Primaria Bucurestiului au ajuns la guvernare dupa alegerile generale.

Steaua PSD a inceput din nou sa straluceasca dupa ce pupilul lui Iliescu, independentul Oprescu, l-a invins pe Blaga in alegerile locale. Dupa 1990, cine a castigat Bucurestiul a castigat Romania, fara exceptie. Si acum o sa fie la fel. Sunt sigur ca exista politicieni si consilieri liberali care stiu toate acestea.

E de neinteles cum, pentru o operatiune politica atat de importanta, pleci la lupta cu un candidat pe care nu-l stie lumea si care nu are nicio poveste in spate, nimic. Bucurestiul se castiga de un lider care vine cu o platforma politica puternica, e cunoscut, e sustinut de un partid si are atitudine.

Poate nu mai inteleg nimic din politica, dar spuneti-mi ce criteriu de mai sus indeplineste Cristian Busoi?

Ca sa fiu drept pana la capat, candidatul liberal a avut luni si o reactie la propria gafa. Cititi si va cruciti: "Am vorbit astazi, intr-o conferinta de presa, despre necesitatea consolidarii cladirilor din Bucuresti care prezinta risc seismic si am atras atentia ca nu suntem inca pregatiti sa facem fata unei noi tragedii, posibile in cazul unui eventual cutremur, asa cum ne-a demonstrat incendiul de la Colectiv. Unele reactii au fost critice, intregul demers fiind suspectat de instrumentalizarea tragediei de la Colectiv intr-un exercitiu electoral de imagine.

Marturisesc cu toata sinceritatea ca nu am intentionat acest lucru, iar celor pe care aceasta asociere i-a lezat in vreun fel le cer scuze".

Tot ce pot sa inteleg din textul de scuze al domnului Busoi, citat mai sus, e ca drama din Colectiv a fost provocata de cutremurul din '77. Dragi liberali si domnule Iohannis, luati-l si castigati cu el alegerile la Pastele Cailor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Cristian Busoi Primaria Capitalei, #Cristian Busoi Colectiv, #Cristian Busoi cutremur afis electoral , #candidat Primaria Capitalei