Europarlamentar PNL: De data aceasta liderii europeni vor aproba suspendarea lui Basescu

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 21:55
4052 citiri
Europarlamentar PNL: De data aceasta liderii europeni vor aproba suspendarea lui Basescu
Foto: Facebook/Cristian Busoi

Europarlamentarul PNL Cristian Busoi sustine ca o eventuala noua suspendare a lui Traian Basescu nu va intampina opozitie din partea liderilor europeni, asa cum s-a intamplat in vara. El spune ca toata lumea de la Bruxelles considera ca presedintele trebuie sa numeasca premierul propus de cei care castiga alegerile.

"Orice lider european care a trecut prin alegeri democratice poate sa inteleaga ca atunci cand, in urma unor alegeri, se face o majoritate in Parlament, prim-ministrul trebuie sa fie expresia vointei acelei majoritati. Prin urmare cred ca, daca domnul Traian Basescu s-ar incapatana sa nu numeasca un premier, este vorba de Victor Ponta, sustinut de o majoritate USL, si ar fi initiata si dusa la indeplinire o procedura de suspendare, cred ca liderii europeni ar aproba, fara niciun fel de problema, o astfel de initiativa", a declarat Cristian Busoi, pentru Ziare.com.

Presedintele ALDE: Basescu trebuie sa respecte Constitutia si rezultatul alegerilor

Europarlamentarul PNL s-a aratat convins ca nu se va repeta situatia din vara, cand a existat o puternica dezaprobare din partea oficialilor Comisiei Europene ai ai Parlamentului European fata de modul in care Traian Basescu a fost suspendat.

"Nu se va repeta situatia din vara, acum este total diferit. In acest moment, domnul Basescu ar fi cel care ar face un lucru extrem de dezaprobant, din punctul de vedere al liderilor europeni.

Toata lumea ne da dreptate pe acest subiect. De la oficialii Comisiei Europene, pana la cei din zona Parlamentului European", a sustinut Busoi.

Europarlamentarul a negat ca reprezentantii USL ar desfasura la Bruxelles activitati de lobby, prin care sa pregateasca terenul pentru o eventuala noua suspendare a lui Traian Basescu.

USL se plange la Bruxelles: Basescu se pregateste sa incalce Constitutia

"Comunicam mult mai intens decat in vara cu colegii nostri, dar nu am initiat o comunicare speciala pe acest subiect, pentru ca eu cred ca ce face Traian Basescu in acest moment sunt doar declaratii de campanie, care sa-i tina mobilizati pe cei din partidul domniei-sale. Insa, o data ce lucrurile vor fi clare, dupa alegeri, isi va schimba atitudinea, asa cum a facut-o de multe ori", a concluzionat Cristian Busoi.

Basescu, despre viitorul premier: Ales, pro-european, loial tarii, cu un CV imbatabil

Intr-o declaratie sustinuta vineri seara, presedintele Traian Basescu a schitat portretul robot al persoanei cele mai potrivite pentru functia de premier. Victor Ponta nu pare sa se incadreze.

"Sa nu aibe vulnerabilitati, adica sa nu se fi autoprezentat ca fiind ceva si el sa fie altceva, sa nu aiba lucruri ascunse in propriul CV, sa fie un om despre care sa stim tot sau aproape tot, atat cat trebuie sa stim pentru a avea incredere in el - nu detalii din viata privata, ci un om in viata caruia sa nu fie umbre, lucruri ascunse, sau minciuni in autodefinirea lui.

Avem un risc major cand despre un politician nu se stie tot, mai ales lucruri care nu sunt placute. Acel politician devine santajabil. As vrea sa avem un prim-ministru care prin ceea ce spune in CV-ul lui sa fie imbatabil, sa nu fie nici plusuri nici minusuri", a explicat Traian Basescu.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Cristian Busoi suspendare Basescu, #Cristian Busoi europarlamentar PNL, #Cristian Busoi Traian Basescu , #stiri Cristian-Silviu Busoi
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Busoi vezi ca la sediul PDL se tiparesc si dolari ! chemati minerii