Dupa Colectiv si cutremur, Busoi se foloseste de cazul Bodnariu

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 08:53 3366 citiri
Foto: Facebook/Cristian Busoi

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Cristian Busoi, si-a facut un obicei din a se folosi de cazurile cu puternic impact emotional pentru a atrage atentia alegatorilor.

Dupa ce si-a prezentat proiectele pentru Bucuresti folosindu-se de imagini de la tragedia din clubul Colectiv, in care au murit 63 de oameni, dar si de la cutremurul din 1977, Busoi vorbeste de aceasta data despre cazul familiei Bodnariu, ai carei copii au fost luati de autoritatile norvegiene, pentru ca ar fi fost abuzati.

Intortocheata minte a candidatului Busoi de la cutremur pana la Colectiv

"Opinia publica din Romania a fost scandalizata de cazurile a 7 familii de romani din Norvegia, in special de cel al cuplului Bodnariu, ai caror 5 copii au fost luati brutal de Serviciul pentru Protectia Copilului, fara nicio hotarare judecatoreasca semnata in prealabil.

De asemenea, actiunea disproportionata a autoritatilor fata de situatia respectiva incalca grav principiile Conventiei Internationale privind Drepturile Copilului. Nu este prima data cand se intampla un asemenea fapt, Norvegia fiind deja condamnata la CEDO pentru practici abuzive", a scris pe Facebook Cristian Busoi.

Liberalul a solicitat "implicarea Comisiei Europene si a Serviciului European de Actiune Externa, pentru a determina autoritatile norvegiene sa imbunatateasca cadrul legislativ, deoarece asemenea cazuri nu trebuie sa se mai repete in viitor!".

Asta dupa ce, lunea trecuta, candidatul la Primaria Generala si-a prezentat planurile pentru Capitala, avand in spatele sau imagini de la cutremurul din '77 si clubul Colectiv, adunate sub mesajul "Bucuresti, trezeste-te!".

Candidatul PNL la Primaria Capitalei a folosit imagini din Colectiv pentru a-si prezenta proiectele

Ulterior, Cristian Busoi a sustinut ca nu a vrut sa foloseasca tragediile in scop electoral si a cerut scuze persoanelor care s-au simtit lezate.

Busoi raspunde criticilor: Nu am vrut sa ma folosesc de tragedia din Colectiv. Cer scuze celor lezati

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com