Cristian Busoi, un geniu pentru Bucuresti

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 10 Decembrie 2015, ora 18:41
15276 citiri
Cristian Busoi, un geniu pentru Bucuresti

Daca liberalii si-au propus sa piarda Bucurestiul, este strict problema lor. Dar umilinta la care consider ca se expun prin candidatura dlui Busoi la o Capitala si asa traumatizata mi se pare inacceptabila si o dovada ca nu au inteles nimic, dar nimic din furia strazii care dupa Colectiv a cerut competenta, seriozitate si integritate in sens larg, nu numai penal.

Ca sa inteleg ce il recomanda pe dl Busoi pentru Primaria Capitalei, oras foarte mare si foarte complicat, m-am uitat in CV-ul domniei sale. Da, e tanar, dar dupa cum ne spune chiar domnia sa, "tineretea nu este un titlu de glorie si nici o calitate suficienta in sine".

Ei bine, dragii mei, ce am gasit eu in CV-ul dlui Busoi e de poveste. Nu e competenta, nu e capacitate, e genialitate absoluta.

Dl Busoi termina Facultatea de Medicina la UMF Carol Davila in 2003, incepe stagiatura si in 2004 se intampla miracolul absolut.

INTR-UN SINGUR AN, an de gratie, de irumpere, dl Busoi a avut urmatoarele activitati: a sustinut examentul de rezidentiat si a devenit rezident, a inceput doua doctorate, unul la Timisoara, in Sanatate publica si management, unul la Bucuresti in endocrinologie, era student la Facultatea de Drept a Universitatii "Titu Maiorescu" (absolvita in 2007), a fost consilier general in Consiliul General al Municipiului Bucuresti si apoi a devenit deputat.

Ca sa nu vorbim si de mizilicuri de tipul: presedintele national al Cluburilor Studentesti Liberale, secretar al Comisiei pentru politici educationale si formare profesionala a PNL, consilier al vicepresedintelui PNL Calin Popescu-Tariceanu.

Sa ne intelegem, oameni buni, dl Busoi sustine ca toate cele de mai sus le-a facut intr-un singur, singurel an de zile. Dl Busoi, cel care scrie asa despre sine: "Mi-am ghidat intreaga cariera dupa principiul pasilor marunti. Am fost invatat si am invatat ca in viata nu trebuie sa sari etape si fiecare pas care trebuie parcurs este o parte esentiala pentru formarea ta, ca om, ca profesionist".

Ei bine, daca a facut cu adevarat toti acesti pasi mici intr-un an, eu cred ca Primaria Capitalei este jignitor de nesemnificativa pentru capacitatile sale. Dl Busoi ar trebui sa fie presedintele galaxiei. Mai putin nu mi se pare de conceput.

Dar daca nu le-a facut, dl Busoi este, ma tem, unul dintre cei mai mari si mai ridicoli impostori din politica romaneasca.

Probabil ca inalta competenta in management sanitar, viziunea solida l-au impins pe dl Busoi sa i-l propuna dlui Ciolos pentru Ministerul Sanatatii pe rezidentul Baciu (domnul cu jderul in cap), punandu-l pe premier in prima situatie dificila a mandatului. Absolut intamplator dnii Busoi si Baciu sunt parteneri intr-o campanie pentru drepturile pacientilor pe care dl Busoi o foloseste de luni de zile drept campanie pentru Bucuresti, de fapt.

Dar sa mergem mai departe pe firul competentei dlui Busoi. In Parlamantul European, dl Busoi a fost pana acum, iertati-mi vorba aspra, un mediocru. Si ma bazez pe prezenta modesta la voturi, doar 67,43%, care il plaseaza pe locul 724. Dar si pe numarul de propuneri de rezolutii, zero de la inceputul legislaturii.

Prin comparatie, tot de la inceputul legislaturii, dl Cristian Preda are o prezenta de 99,44% si 164 de propuneri de rezolutie. O fi vreo diferenta?

Dl Busoi a fost si presedintele CNAS timp de 7 luni (2013 - 2014), pozitie din care a lasat urme certe. Nu in sistemul sanitar, ci in dosarul Duicu, baronul de Mehedinti.

Sunt acolo niste interceptari ale unor discutii dintre dl Busoi si dl Duicu. Eu nu zic ca dl Busoi are vreo vina, dar fapt este ca in timpul mandatului sau doar Casa Bucuresti a primit mai multi bani decat cea din Mehedinti. Eu zic ca e intamplator...

Si mai constat ca dosarul Duicu e pepiniera de inalti demnitari in Romania pornita pe drumul reformei. Dl Toba e acolo, dl Busoi acolo si nu vad de ce lista n-ar fi deschisa.

Si pentru a fi un bun politician al noilor vremuri, un cadru de maxima incredere al reformei, dl Busoi a absolvit Colegiul National de Aparare (2005) si Colegiul National de Informatii (2013), cel fara de care bag de seama ca nu prea se mai poate face cariera.

Desi are un asa palmares, in sondajele pe Bucuresti dl Busoi nu trece de 4-7%. Lumea ingrata nu vede valoarea unde este ea. Pe ce o miza PNL sa-i deschida ochii?

Poate pe averea impresionanta a dlui Busoi care nu va avea nevoie pentru campanie de banii unui partid cam sufocat de mari datorii.

Sau poate pe transferul de popularitate de la Klaus Iohannis, care vad ca a inceput sa-l plimbe pe Cristian Busoi prin targ. Riscanta operatiune, pentru ca nu e musai ca in urma ei dl Iohannis sa-l creasca pe dl Busoi. Se poate si ca dl Busoi sa-l scada pe dl Iohannis.

Poate ca PNL, daca, repet, nu si-a propus sa piarda Bucurestiul, ar trebui sa inteleaga ca bucurestenii sunt un electorat sofisticat, exigent, fript, pe care nu-l scoti din casa ca pe o turma. Iar daca ceva mai de Doamne ajuta liberalii chiar nu au pentru Bucuresti, cred ca e cazul sa puna lacatul pe sediu ca ard lumina degeaba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#Cristian Busoi candidat PNL Bucuresti, #Cristian Busoi candidat PNL Primaria Capitalei , #candidat Primaria Capitalei