Cristian Busoi: Seful Politiei Locale din Bucuresti trebuie fie sa demisioneze, fie sa fie demis de urgenta

Joi, 18 Februarie 2016, ora 09:584039 citiri
Cristian Busoi: Seful Politiei Locale din Bucuresti trebuie fie sa demisioneze, fie sa fie demis de urgenta

Candidatul PNL la alegerile locale, Cristian Busoi, sustine ca seful Politiei Locale a Municipiului Bucuresti trebuie fie sa demisioneze, fie sa fie demis de urgenta de primarul interimar al capitalei, Razvan Sava, deoarece institutia pe care o conduce nu a reusit sa ofere cetatenilor convingerea ca isi face datoria.

"Siguranta cetatenilor trebuie sa fie un obiectiv prioritar, la care sa contribuie in mod substantial si administratia locala. Din pacate, in Bucuresti, in ciuda unor bugete din ce in ce mai mari, Politia Locala nu a reusit sa ofere cetatenilor convingerea ca isi face datoria. In multe situatii, exista firme de paza private, care actioneaza in numele Politiei Locale Bucuresti, asa cum se intampla, de exemplu, in Parcul Herastrau", declara Busoi, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Cristian Busoi atrage atentia ca, "fara nicio baza legala, Politia Locala deleaga competente firmelor private" si da ca exemplu "asa-zisa politie locala calare - in fapt o firma de paza privata, care umbla cu insemnele Politiei Locale".

"Care este rolul acestei politii calare? Ce utilitate are ea? Care este suma pe care o platesc bucurestenii acestei firme private? In conditiile in care multe dintre atributii sunt delegate la limita legii si uneori dincolo de aceasta limita, catre firme private, ce rol are Politia Locala si de ce nu isi exercita obligatiile? Seful Politiei Locale a Municipiului Bucuresti trebuie sa demisioneze sau sa fie demis de primarul interimar al Municipiului Bucuresti", conchide Cristian Busoi.