Cristian Busoi: Pe tema RADET, PSD minte de ingheata apele

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 16:533585 citiri
Cristian Busoi: Pe tema RADET, PSD minte de ingheata apele

Declaratiile lui Liviu Dragnea pe tema RADET sunt o diversiune ieftina, iar PSD minte de ingheata apele in criza RADET-ELCEN, a declarat miercuri presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi.

"Declaratiile presedintelui PSD, Liviu Dragnea, despre situatia de la RADET sunt o diversiune. Nimeni nu vrea sa se razbune pe bucuresteni, iar domnul Dragnea stie bine asta cand minte cu zambetul pe buze in loc sa asume raspunderea pe care o are de asumat ca lider de partid, impreuna cu primarul Firea", a spus Busoi.

El a subliniat ca "problema domnului Dragnea este ca nu are niciun raspuns clar de dat pentru lipsa de competenta a primarului Firea, care trebuie sa faca un singur lucru: sa plateasca datoria de 259 de milioane de lei catre RADET si ELCEN prin protocolul incheiat in 18.12.2008 si aprobat prin hotararea 424/2008 a CGMB, care a fost cuprins in bugetul de venituri si cheltuieli al Primariei Generale pe 2016 si care este o parte a datoriei totale de 3,6 miliarde pe care RADET o datoreaza ELCEN.

Suma de 259 de milioane de lei este asumata clar de Primaria Bucuresti si doamna primar Firea trebuie sa o plateasca RADET pentru ca, la randul sau, RADET sa poate plati ELCEN, iar ELCEN sa poata plati DISTRIGAZ."

Potrivit lui Busoi, aceasta problema "a fost agravata ani de zile de catre primarul Sorin Oprescu - pe care doamna Firea l-a tinut in brate in campanie - si care la randul sau nu a achitat toate datoriile municipalitatii catre RADET lasand Regia sa se adanceasca in datorii care acum, acumulate, au creat o problema uriasa".

"Acestea sunt faptele pe care domnul Dragnea se face ca nu le vede si lanseaza intoxicari care, poate-poate, vor muta atentia de la problema pe care primarul Firea trebuie sa o rezolve si pe care nu este in stare sa o rezolve. De asemenea, ce trece domnul Dragnea sub tacere este propria responsabilitate in criza RADET-ELCEN, ca ministru in Guvernul Ponta 4", a adaugat Busoi.

El a atras atentia ca "primarul general trebuie sa inteleaga ca, in afara actiunilor de imagine pe care le face si care nu au niciun efect asupra rezolvarii problemelor grave ale Bucurestiului, trebuie sa mai asume si responsabilitati. Responsabilitatea pe care trebuie sa o asume este plata sumelor datorate RADET si ELCEN, la care se acumuleaza in fiecare zi penalitati".

"Singura intrebare care se ridica este daca primarul Firea asuma aceste penalitati din propriul buzunar sau din buzunarul domnului Dragnea, pentru ca, la cum actioneaza acum, nu se intrevede nicio alta solutie", a conchis Busoi.

Comentarii
MacGigi
rank 5
"PSD minte de ingheata apele". Nu-i bai. Bucurestenii au votat PSD.
Huzum
rank 2
PNL ar trebui sa-l interzica pe asta sa mai ia cuvantul