Cristian Busoi: Firea sta degeaba de luni de zile

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 16:034096 citiri
Cristian Busoi: Firea sta degeaba de luni de zile

Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, sustine ca Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, minte in legatura cu problema datoriei RADET - ELCEN.

"Primarul sa inceteze ping-pong-ul politic si sa asume cu judecata si responsabilitate rezolvarea problemei, pentru ca are toate parghiie la indemana si nu misca un milimetru de luni de zile.

Domnia sa cunostea bine situatia acestor datorii, dupa cum a declarat in campanie: stia ca principala raspundere pentru situatia actuala RADET - ELCEN o poarta administratia PSD, condusa de Sorin Oprescu, in timpul careia, vreme de sapte ani, s-au acumulat aceste datorii.

Doamna primar nu poate spune acum ca plateste doar ce are chef - factura curenta, iar de restul nu este interesata; felul acesta de a aborda problema RADET - ELCEN arata doar nepricepere si lipsa de judecata", a declarat Busoi, potrivit unui comunicat de presa.

Acesta i-a indicat Primarului Feneral ce masuri ar trebui luate pentru a rezolva problema RADET - ELCEN:

  • sa plateasca urgent suma de 250 de milioane de lei pentru a permite ELCEN sa isi achite datoriile la furnizorul de gaz;
  • sa esaloneze datoria de 3,6 miliarde de lei pe care RADET o are la ELCEN si sa respecte calendarul acestei esalonari;
  • sa inceapa urgent un program de reabilitare a retelei termice pentru a elimina pierderile de peste 30%, reducand astfel si factura bucuresteanului si povara pe bugetul Primariei; Bucurestiul are la dispozitie 187 de milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea retelei de termoficare, fonduri pe care nu este in stare sa le atraga. Primarului Firea i-a luat trei luni sa ajunga la Bruxelles pentru o discutie despre fonduri europene pe care o promisese inca din campanie si de la Bruxelles s-a intors asa cum a plecat.
  • sa se preocupe ca echipele RADET si ELCEN sa lucreze impreuna pentru a interveni prompt ori de cate ori apar disfunctionalitati in alimentarea cu apa si energie termica.

"Ii reamintesc primarului Firea ca a numit o noua conducere la RADET, pe care domnia sa a agreat-o si care, dupa cum se vede, nu este in stare sa aiba niciun punct de vedere, fiind niste oameni pusi cu mana intr-o problema de care habar nu au", a conchis Busoi.