Cristian Busoi, europarlamentarul anului in domeniul Sanatatii

Joi, 17 Martie 2016, ora 14:082349 citiri
Cristian Busoi, europarlamentarul anului in domeniul Sanatatii

Prim-vicepresedintele PNL, Cristian Busoi, a fost ales miercuri seara, la Bruxelles, Europarlamentarul Anului pentru activitatea sustinuta in domeniul Sanatatii.

Premiul i-a fost decernat in cadrul Galei MEP Awards, organizata de revista Parlamentului European, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

La a 12-a editie a acestui eveniment au fost nominalizati pentru categoria Sanatate europarlamentarii Pavel Poc din Cehia, Lidia Geringer De Oedenberg din Polonia si Cristian Busoi din Romania.

"Am incercat sa fiu foarte activ, nu doar ca presedinte al Grupului Friends of the Liver, luptand impotriva hepatitelor, cirozei, cancerului hepatic, dar si in domenii precum bolile rare, bolile cardiovasculare, bolile pulmonare, organizand dezbateri, evenimente, sporind gradul de constientizare in randul opiniei publice, facand amendamente la diverse acte legislative si rezolutii, cerand Comisiei Europene mai multa implicare. Trebuie sa facem mai mult pentru reducerea inegalitatilor in Sanatate, intre cetatenii europeni si pentru a sustine inovatia in Sanatate", a declarat europarlamentarul Cristian Busoi la decernarea premiului, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Concert Noble.

La editia MEP Awards din 2016, Cristian Busoi a fost singurul europarlamentar roman premiat pentru activitatea din domeniul de expertiza.

Tot in acest an, in luna februarie, prim-vicepresedintele PNL a mai fost premiat de catre Alteta Sa Printesa Astrid a Belgiei pentru activitatea in domeniul bolilor rare (EURORDIS Policy Maker Award 2016).

Premiile "Europarlamentarul Anului" se acorda, anual, pentru 19 categorii, europarlamentarilor a caror activitate contribuie semnificativ la imbunatatirea domeniului lor de expertiza.

Desemnarea se face prin votul tuturor europarlamentarilor care vor sa isi exprime o optiune, din trei finalisti selectati de un juriu, dintre propunerile facute de ONG -uri si asociatii profesionale din domeniu (detalii la www.mepawards.eu).