Cristian Busoi: Europa trebuie sa isi modifice legile pentru a limita riscul terorist

Vineri, 25 Martie 2016, ora 17:27
2501 citiri
Cristian Busoi: Europa trebuie sa isi modifice legile pentru a limita riscul terorist

Primvicepresedintele PNL, europarlamentarul Cristian Busoi, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca Europa are nevoie de solutii concrete pentru a limita riscul terorist si a propus cinci astfel de solutii, intre care modificarea reglementarilor privind azilul si cresterea schimburilor de informatii intre tarile care lupta impotriva terorismului.

Potrivit lui Cristian Busoi, in primul rand, trebuie adoptate de urgenta de catre Parlamentul European si de catre Consiliu Directiva privind combaterea terorismului, acolo unde se ataca in mod eficient sursele de finantare ale terorismului si Directiva privind registrul european al pasagerilor.

"In al doilea rand cred ca trebuie sa existe o comunitate de schimb de informatii la nivel european. Informatiile care au venit dinspre Turcia, Israel si Statele Unite ale Americii legate de atentatele de la Bruxelles arata ca nu exista o suficienta cooperare si mecanisme eficiente in ceee ce priveste schimbul de informatii. Exista in acest moment un Centru de Analiza a Informatiilor al Uniunii Europene dar este departe de a fi cu adevarat o comunitate europeana de schimb de informatii", a spus Busoi.

El a adaugat ca, "in al treilea rand, trebuie sa se avanseze cu discutiile privind modificarea Tratatului Schengen astfel incat ceea ce se numeste Schengen 2 sa fie pus in aplicare, iar tarile care nu isi fac datoria la granita sa poata sa fie suspendate temporar".

"In al patrulea rand, ar fi modificarea Regulamentului de la Dublin privind azilul. Sistemul de la Dublin nu a fost gandit pentru o criza atat de ampla. Si o sa va dau un singur exemplu: conform acestui regulament, primul stat membru in care au ajuns imigrantii este cel care trebuie sa proceseze cererile de azil. Ori in acest caz, intreaga povara revine doar catorva state si s-a dovedit ca nu este eficient", a subliniat Busoi.

Potrivit europarlamentarului PNL, a cincea solutie este cea de "a intari capacitatile Frontex si a vedea daca nu cumva este eficient sa avem macar politii europene de coasta sau structuri europene de aparare a frontierelor, dincolo de structurile nationale".

Cristian Busoi a mai spus ca politicieni precum Traian Basescu "atata fricile extremiste ale romanilor", adaugand ca "discursul radical al unor politicieni romani este un fel de terorism politic, pentru ca la fel ca si terorismul imprastie frica si raspandeste ura".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Busoi solutii terorism, #Busoi reglementari Bruxelles , #stiri Cristian-Silviu Busoi