Cristian Busoi: Constructia unui spital mare, pe modelul AKH din Viena, una dintre prioritatile importante ale mandatului 2016-2020

Vineri, 29 Ianuarie 2016, ora 17:14
5547 citiri
Cristian Busoi: Constructia unui spital mare, pe modelul AKH din Viena, una dintre prioritatile importante ale mandatului 2016-2020

Candidatul PNL la alegerile generale locale Cristian Busoi a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca va demara o campanie de consultare a cetatenilor cu privire la constructia unui mare spital in Bucuresti, pe modelul spitalului AKH din Viena, si a subliniat nevoia eficientizarii cheltuielilor privind sistemul de sanatate din capitala.

"Este proiectul pe care l-as vedea realizat ca una dintre prioritatile importante ale mandatului 2016-2020. Am vorbit despre acest proiect in spatiul public. Cred insa ca trebuie sa existe si o consultare a bucurestenilor, indiferent de rezultatul alegerilor din iunie", a declarat Cristian Busoi.

El a precizat ca, in cadrul acestei campanii, bucurestenii vor fi informati cu privire la modul in care trebuie sa arate un astfel de proiect mare.

"Vad acest spital ca unul cu peste 2.000 de paturi. Modelul pe care il am in minte este un model cunoscut romanilor si bucurestenilor, este spitalul AKH din Viena. Acolo, din pacate pentru sistemul sanitar din Romania, acolo se trateaza zilnic 10 romani care nu isi gasesc rezolvarea problemelor de sanatate in sistemul romanesc", a spus Busoi.

El a adaugat ca proiectul va fi unul integrat: dupa modelul One Stop, se vor putea face investigatia, diagnosticarea, tratamentul si recuperarea.

"Va fi un spital care nu se va ocupa doar de urgente sau de marile probleme. Trebuie sa fie acel loc in care un bolnav cu patologie multipla sa fie rezolvat din punctul de vedere al starii sale sanatatii, sa nu fie plimbat ca in 'Moartea domnului Lazarescu' intre spitalele din Bucuresti si pana la sa nu aiba rezolvare in niciunul dintre spitalele existente", a mai spus Busoi.

Referitor la sursele de finantare pentru constructia acestui spital, Cristian Busoi a mentionat ca proiectul poate fi realizat din surse proprii sau externe, precum fondurile europene sau contractarea unui imprumut de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

"Cred ca este un proiect pe care administratia viitoare a Bucurestiului se poate concentra, il poate face in urmatorii ani, din surse proprii, poate contracta un credit cu o dobanda foarte avantajoasa de la Banca Europeana de Investitii (BEI), de exemplu, si care apoi sa fie returnat intr-un numar cat mai mare de ani si, aditional, poate folosi bani europeni din Programul Operational Regional 2014 - 2020, finantari de la Ministerul Sanatatii, care are astfel de linii de finantare pentru dotarea spitalelor din Romania, sau parteneriate public - private", a adaugat candidatul PNL la Primaria Capitalei.

Zonele identificate pentru construire ar putea fi platforma Fundeni, strada Bratarii - Varasti in sectorul 3, spatiul pe care functioneaza RATB in zona Pietei Victoriei sau terenul pe care se afla Casa Radio, a mai spus Cristian Busoi.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cristian Busoi candidat primarie, #Busoi alegeri primarie, #Busoi spital Bucuresti , #candidat Primaria Capitalei