Cine este Cristian Busoi, nominalizat la Ministerul Sanatatii

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 20:46
6404 citiri
Cine este Cristian Busoi, nominalizat la Ministerul Sanatatii
Foto: alba.pnl.ro

Presedintele CNAS, Cristian Busoi, propus de PNL pentru a ocupa functia de ministru al Sanatatii, in locul lui Eugen Nicolaescu, este licentiat in medicina si drept si are doctorat in sanatate publica si management sanitar.

In varsta de 35 de ani, Busoi a absolvit in 2003 Facultatea de Medicina din cadrul UMF "Carol Davila" Bucuresti, ulterior completandu-si studiile la Colegiul National de Aparare, unde a avut lucrarea de absolvire "Reforma serviciului militar in Romania", la Facultarea de Drept din Universitatea "Titu Maiorescu" Bucuresti si la Institutul Diplomatic Roman.

In 2010, si-a luat doctoratul in sanatate publica si management sanitar, la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara.

Intre 2003 si 2007, Cristian Busoi a profesat ca medic, iar din 2009, ca notar public, la un cabinet din Bucuresti.

Originar din Drobeta Turnu Severin, Busoi a intrat in politica in 1996, fiind pana in 1998 vicepresedinte fondator al Organizatiei Tineretului National Liberal (TNL) Mehedinti, potrivit CV-ului de pe site-ul CNAS. Din iunie 2009, este vicepresedinte PNL Timis.

In perioada octombrie 2002 - mai 2004, a fost consilier al vicepresedintelui PNL Calin Popescu-Tariceanu, iar intre decembrie 2004 si aprilie 2007, deputat de Timis.

Din august 2009 pana in iunie 2013, Cristian Busoi a fost europarlamentar, renuntand la mandatul din PE pentru functia presedinte al CNAS.

Potrivit declaratiei sale de avere din iunie 2013, Busoi detinea doua apartamente in Bucuresti si unul la Bruxelles si o casa de locuit de aproape 1.000 mp in Drobeta Turnu Severin, conturi curente si depozite bancare de circa 800.000 de euro.

Acesta a acordat doua imprumuturi in nume personal, unul de 250.000 euro unei persoane fizice si circa 1,2 milioane de lei firmei European Business Target.

Busoi are doua credite, contractate in 2006, in valoare de 250.000 euro, luate pe un termen de 25 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Busoi ministru Sanatate, #Cristian Busoi ministru , #stiri Cristian-Silviu Busoi