Busoi: PSD a irosit in Bucuresti peste 130 de milioane de lei din banii europeni

Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 15:33
2112 citiri
Busoi: PSD a irosit in Bucuresti peste 130 de milioane de lei din banii europeni

Peste 130 de milioane de lei din banii europeni se vor pierde din cauza neglijentei manifestate de administratia pesedista a Capitalei, atrage atentia candidatul PNL la Primaria Capitalei, Cristian Busoi.

"Multe proiecte sunt nefinalizate, altele au intarzieri insotite de penalizari, ceea ce a dus la anularea multor fonduri si la o presiune suplimentara asupra bugetului orasului", sustine Cristian Busoi, intr-un comunicat de presa.

Potrivit acestuia, desi Capitala a avut finantare europeana pentru opt obiective de interes public, doar un singur proiect a reusit sa fie terminat la timp, adica la finalul anului 2015.

"Sapte proiecte din opt au intarzieri considerabile, ceea ce va duce la pierdea de bani. Astfel, reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriilor de la Spitalele 'Victor Gomoiu' si 'Foisor', amenajarea circuitului turistic pe lacurile Tei si Floreasca si modernizarea infrastructurii rutiere Piata Sudului sunt toate intarziate.

In total, valoarea celor opt proiecte cu finantare europeana a fost de 314 milioane lei din care aproximativ 200 de milioane reprezentau finantarea nerambursabila din fonduri europene si contributie de la bugetul de stat al Romaniei.

Bucurestiul a pierdut 132 milioane de lei pentru aceste proiecte de investitii, fara a lua in calcul aici situatia investitiei de la Glina, ramasa in suspensie, dar cel mai probabil cu un verdict nefavorabil pentru Bucuresti", subliniaza candidatul PNL la alegerile locale.

Potrivit lui Cristian Busoi, finalizarea statiei de epurare a apelor uzate Glina este un proiect in valoare de 258 milioane de euro, din care 130 de milioane provin din fonduri europene.

"Statia Glina a ramas, pana astazi, un proiect neinceput, desi banii erau alocati pentru exercitiul financiar 2007-2013. Fondurile europene au fost pierdute, iar Bucurestiul va trebui sa finalizeze proiectul fie din banii alocati exercitiului financiar 2014-2020, fie va fi pus sa plateasca din buzunarul cetatenilor finalizarea lucrarilor.

Administrarea dezastruoasa a Primariei Capitalei in gestionarea fondurilor europene se rasfrange in mod direct nu doar asupra calitatii vietii, dar si asupra taxelor si impozitelor platite de bucuresteni, care ar putea creste in sectoarele controlate de PSD daca risipa si neglijenta nu vor fi stopate", declara Cristian Busoi.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Busoi candidat Primarie, #fonduri europene Bucuresti , #PNL