Busoi: OUG 6/2017 este cea mai mare teapa pe care o da PSD. Trebuie sa facem front comun cu USR si Ciolos

Sambata, 18 Martie 2017, ora 21:03
6843 citiri
Busoi: OUG 6/2017 este cea mai mare teapa pe care o da PSD. Trebuie sa facem front comun cu USR si Ciolos
Foto: Facebook Cristian Busoi

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Busoi, a declarat, sambata, la Baia Mare, ca parlamentarii liberali vor face tot ce se poate legal pentru a opri aprobarea Ordonantei de urgenta 6/2017, prin care Ministerul Dezvoltarii, condus de vicepremierul Sevil Shhaideh, primeste 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 - 2020, act normativ pe care l-a calificat ca fiind "cea mai mare teapa pe care o da PSD bugetului Romaniei dupa teapa Bancorex".

"In saptamanile urmatoare (PSD - n.r.) are de gand sa distribuie credite de angajament de 30 de miliarde de lei autoritatilor locale, fara prioritati clare de finantare, fara o dezbatere publica, fara transparenta (...) Aceasta decizie, in opinia mea, este cea mai mare teapa pe care o da PSD bugetului Romaniei dupa teapa din anii 90 a Bancorexului.

Este un al doilea Bancorex ceea ce incearca acum sa faca Guvernul Romaniei prin semnatura doamnei Shhaideh, dar, in realitate, si am toate motivele sa cred asta, prin decizia politica a domnului Dragnea. Sa angajezi de acum pana in 2020 toate fondurile care vor fi apoi platite din munca fiecaruia, din bugetele urmatoare atat de repede, fara transparenta - ma astept prioritar sa fie administratiile PSD. (...) Mi se pare foarte grav si cautam toate mijloacele legale parlamentare pentru a opri acest lucru", a declarat Cristian Busoi.

El le-a cerut liberalilor sa critice PSD in iesirile publice si sa-si apere principiile "cu fermitate".

"Cand iesim in spatiul public sa atacam PSD, nu sa-i criticam pe colegii nostri direct sau voalat, sa fim foarte fermi in a apara niste principii si dupa 17 iunie sa venim in fata romanilor cu un proiect de tara si cu o echipa care sa fie credibila ca va duce la indeplinire acel proiect de tara", a afirmat Busoi.

Ordonanta de urgenta 6/2017, prin care Ministerul Dezvoltarii condus de vicepremierul Sevil Shhaideh primeste 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 - 2020, a fost aprobata in februarie de Senat, desi actul normativ a fost dur criticat de opozitie, care l-a numit la fel de nociv precum OUG 13 pentru Justitie. Referitor la acest lucru, Grindeanu a precizat ca aceasta suma este doar rezultatul solicitarilor de proiecte venite din partea primariilor in guvernarea trecuta.

Trebuie sa facem front comun cu USR si Ciolos impotriva PSD, care arunca in aer echilibrul macroeconomic

Secretarul general al PNL, Cristian Busoi, a declarat, sambata, la Cluj, ca PNL trebuie sa lucreze alaturi de USR si de Dacian Ciolos pentru a face un front de opozitie fata de masurile economice ale PSD, acesta acuzandu-i pe social-democrati ca "arunca in aer echilibrul macroeconomic al Romaniei".

Cristian Busoi a acuzat PSD, intr-o conferinta de presa, ca s-a angrenat intr-o "cursa contra-cronometru" in care se incearca folosirea de cresteri salariale pentru a atrage atentia de la masurile indreptate impotriva justitiei.

"Cred ca nu doar PNL, ci si USR si Dacian Ciolos trebuie sa facem un front comun si sa facem o opozitie mult mai puternica la masurile economice ale PSD, ceea ce face PSD care risca sa stearga eforturile din timpul guvernarii Ciolos. Echilibrul macroeconomic este aruncat in aer doar pentru ca Dragnea are o condamnare. PNL este principala forta a opozitiei, dar cred ca si celelalte forte ale opozitiei, chiar daca suntem diferiti, USR si ceea ce incearca sa construiasca Dacian Ciolos, sa spunem ca drumul Guvernului PSD este gresit si periculos.

Ceea ce face Guvernul PSD in economie nu este in regula, se afla intr-o cursa contra cronometru de a arunca bani in ochii romanilor si promisiuni pentru a nu vedea ceea ce face PSD in justitie. PSD nu arunca cu bani si promisiuni din generozitate, ci pentru ca Dragnea si PSD vor sa faca modificari in justitie. PSD a mai facut asa ceva dupa principiul cheltuim tot ce prindem, dupa noi potopul", a declarat Busoi.

In acelasi context, Raluca Turcan a explicat ca lui Dacian Ciolos i s-a propus sa vina in PNL, dar ca partidul are un proiect de recredibilizare care "nu va sta intr-o singura persoana"

"El a spus ca analizeaza oportunitatile politice pe care le are si va da un raspuns. Dar PNL are propriul drum, nu poate sta cu privirea intr-o parte, la USR, in alta parte la alte formatiuni de dreapa, noi trebuie sa credem in drumul PNL. Niciodata un proiect mare nu va sta intr-o singura persoana.

Nu vreau sa fie privit parcursul PNL cu gandul la anumite persoane. PNL nu asteapta nimic de la Dacian Ciolos. Discutiile din partea noastra cu domnul Ciolos au fost de a deveni membru al PNL. Orice membru poate candida la functia de presedinte, dar un presedinte se alege. PNL va avea un congres mare si nu putem avea abordari imature ca vine cineva si te face presedinte, suntem un partid care isi alege presedintele", a spus Turcan.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Cristian Busoi PSD economie, #Busoi alianta PNL USR Ciolos , #PNL