Busoi neaga ca si-a amenintat colegii cu excluderea daca voteaza spitalul lui Firea: Nu inteleg obsesia cu Pipera

Luni, 22 Ianuarie 2018, ora 12:43
3085 citiri
Busoi neaga ca si-a amenintat colegii cu excluderea daca voteaza spitalul lui Firea: Nu inteleg obsesia cu Pipera
Foto: Facebook/Cristian Busoi

Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a negat, luni, acuzatiile lansate de Gabriela Firea conform carora, si-ar fi amenintat colegii consilieri din CGMB cu excluderea din partid daca voteaza proiectul Spitalului Metropolitan.

"Acestea sunt niste inventii ale doamnei primar. In PNL nu lucram nici nu amenintari, nici cu excluderi. Consilierii PNL au fost total de acord cu pozitia mea politica si publica. De altfel, o parte dintre ei, Ciprian Ciucu, Catalin Deaconescu, Kansou Hazem, s-au exprimat in sedinta de consiliu general", a declarat Cristian Busoi pentru Ziare.com.

Acesta a reiterat pozitia PNL vizavi de construirea Spitalului Metropolitan in zona Pipera.

"Un spital atat de important trebuie facut in locul care este cel mai potrivit pentru a avea acces toti bucurestenii, nu in Pipera. Nu inteleg obsesia aceasta cu Pipera. Exista cel putin alte patru-cinci locatii mai potrivite decat Pipera pe care le-am si spus public, fie baza din Piata Victoriei, fie platforma Fundeni, fie Spitalul Colentina (unde exista deja un proiect pentru un mare proiect), fie terenul MApN din sectorul 6, care in 2008 cand era ministru domnul Eugen Nicolaescu printr-o hotarare de guvern s-a alocat pentru constructia unui spital, fie o locatie din sectorul 3. Daca primaria va veni cu o locatie potrivita, noi vom fi de acord.

Ganditi-va ce inseamna ca urgentele din sectorul 6, 4 sa fie nevoite sa mearga intr-o zona atat de aglomerata cum e Pipera, care deja din lipsa unei infrastructuri adecvate se blocheaza in mod frecvent la orele de varf", a punctat el.

Referitor la faptul ca Firea a spus ca face apel la liderul PNL Ludovic Orban pentru a lua masuri cu privire la Busoi, acesta spune ca si el ar putea lansa un apel catre Liviu Dragnea.

"Daca incepem sa facem apel la liderii de partid, pot sa fac si eu un apel la Dragnea ca in loc sa retraga trei premieri mai bine o retragea pe Firea si facea un bine bucurestenilor. Cred ca bucurestenii vor intelege ca pozitia PNL e una rationala, nu una destrictiva", a adaugat presedintele PNL Bucuresti.

Acesta a adaugat ca nu a avut niciun dialog cu Firea pe tema spitalului si ca este de parere ca inainte ca proiectul sa fie prezentat in sedintele consiliului ar trebui sa se discute cu bucurestenii.

"Poate bucurestenii ar merita consultati cu privire la mai multe locatii si daca un numar mare dintre ei doresc acea zona, atunci da. Convingerea mea este orice argument decent, obiectiv spune ca e o zona nepotrivita pentru un mare spital", a adaugat el.

Amintim ca, miercuri, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a respins, prin vot, solicitarea primarului Gabriela Firea, privind trecerea terenului pe care se afla autobaza RATB Pipera in subordinea primariei in vederea construirii unui spital.

Gabriela Firea insista sa construiasca Spitalul Metropolitan in Pipera, zona departata de centrul Capitalei si de 5 dintre sectoare, dar apropiata de Voluntari, unde primar este sotul ei, Florentin Pandele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Busoi Firea excludere colegi, #Busoi Firea spital metropolitan , #PNL