Busoi la Capitala? Nici in PNL nu are sustinere: "Abordare sinucigasa. Predoiu se sinucide si el!"

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 14:23
4530 citiri
Busoi la Capitala? Nici in PNL nu are sustinere: "Abordare sinucigasa. Predoiu se sinucide si el!"
Foto: Arhiva Facebook/Cristian Busoi

Modul in care PNL s-a organizat pentru alegerile locale ce vor avea loc in acest an este contestat puternic chiar din interiorul partidului.

Pe unii liberali i-a suparat mai ales Cristian Busoi, cel care deja si-a inceput campania electorala pentru Primaria Capitalei, o campanie ce a iscat numeroase critici avand in vedere ca a folosit imagini de la tragedia din clubul Colectiv.

Busoi raspunde criticilor: Nu am vrut sa ma folosesc de tragedia din Colectiv. Cer scuze celor lezati

Printre vocile celor care au dat de inteles ca Busoi nu e batut in cuie pe pozitia de candidat pentru Bucuresti se numara cea a secretarului general al PNL, Ilie Bolojan. Acesta a explicat duminica seara, la Digi24, ca Busoi nu e inca validat si mai are de demonstrat inainte de a primi girul partidului.

"Legat de domnul Busoi, dansul a fost desemnat de catre organizatia PNL Bucuresti, in urma unui vot in forurile de conducere ca si candidat la primarie, are acest vot in spate. Dar nu a fost validat, deci nu este un candidat definitiv si, in mod cat se poate de clar, daca nu-si face un profil de candidat de acest tip, nu va putea fi sustinut de PNL, pentru ca nu avem cum sa mergem cu o varianta care sa nu se incadreze in ceea ce va spuneam, adica sa fie un om care are, din start, o sansa reala de a castiga", a declarat Ilie Bolojan.

Intortocheata minte a candidatului Busoi de la cutremur pana la Colectiv

"Abordarea PNL, sinucigasa. Au facut sondaje doar cu amatori"

Ceva mai dur s-a aratat deputatul PNL Theodor Paleologu, care a spus ca maniera in care conducerea partidului abordeaza alegerile locale este "neserioasa, ba chiar sinucigasa".

Milioane pierdute de Bucuresti. Exista solutie pentru RADET? "Nimeni nu i-a amenintat pe constructori" Interviu video cu Cristian Busoi

"La Cluj e foarte bine ca e candidat Emil Boc, e un bun primar, care merita sa fie reales. In alte locuri n-am aceeasi parere, bineinteles. Mi se pare ca la Bucuresti abordam alegerile locale intr-o maniera total neserioasa si chiar sinucigasa. Nu e vorba numai de candidati. In primul rand, PNL trebuie sa-si puna cenusa in cap pentru ca l-a sustinut pe Oprescu. Nu a fost candidatul fostului PNL? Deci jumatate din PNL trebuie sa-si puna cenusa in cap, pentru ca l-a sustinut pe Sorin Oprescu.

De asemenea, numirile de primari interimari de dupa suspendarea lui Sorin Oprescu sunt lamentabile, este o bataie de joc la adresa bucurestenilor. Asta arata ca in 2012 partidele, acum vorbesc de ale noastre, PNL si PDL, au facut liste pentru Consiliul General din care nu se poate alege o personalitate cat de cat plauzibila, e foarte grav lucrul asta. Iarasi PNL-ul nu-si face autocritica pentru acest lucru, nu promite ca va considera cu seriozitate lista consilierilor generali. Probabil vom asista la perpetuarea acelorasi practici pur si simplu sfidatoare la adresa cetatenilor Bucurestiului", a declarat Paleologu, pentru RFI Romania.

Deputatul nu intelege pe ce criterii au fost alesi candidatii PNL si nici cum au fost facut sondajele in urma carora au fost propusi.

Cristian Busoi, interceptat in dosarul Duicu: A dat foarte multi bani Sanatatii in Mehedinti

"Candidatii nu inteleg pe ce criterii au fost desemnati si am impresia ca sondajul care s-a facut i-a luat in calcul numai pe amatori, numai pe cei care si-au anuntat intentia de a candida. Or un sondaj serios pentru asa ceva, vorbim totusi de Primaria Bucurestiului, trebuie sa includa si persoane care nu si-au manifestat dorinta asta, din motive legitime. Adica nu putem sa avem un candidat numai pentru ca ceilalti sunt mai prosti, ma rog, nu toti, dar intr-adevar cu Petre Roman ne-am fi facut de ras, dar nu asta-i motiv pentru a sustine pe cineva care-i la 4% in sondaje.

Eu am toata simpatia pentru Cristian Busoi ca persoana, dar aici vorbim totusi de lucruri serioase, vorbim de alegerile pentru primarul general al Bucurestiului, e cea mai importanta alegere din acest an. E caraghios sa pui in sondaj Petre Roman, Costica Canacheu, Cristian Busoi si Ludovic Orban. Resursa umana a Partidului National Liberal se reduce numai la ei?

Dintre astia unii imi sunt foarte simpatici si unii cred ca chiar ar putea pune umarul cu foarte mult folos la alegerile locale, dar din principiu e o abordare gresita, iar daca domnul Predoiu nu schimba acest lucru, se sinucide si el politic, daca nu face ceva in directia asta", a mai spus fostul ministru al Culturii.

De-ale lui Basescu: Iohannis e o gasca, Guvernul Ciolos joaca la pacanele. Busoi e pariul lui Hellvig

"La parlamentare vom avea de ales intre diferite legume congelate"

Nici in ceea ce priveste optiunile pe care romanii le vor avea la alegerile parlamentare Paleologu nu e mai optimist.

"Votul proportional da mai mare putere comitetelor centrale, conducerii centrale din fiecare partid. Conducerea centrala e cea care decide listele. Veti vedea la alegerile parlamentare tot felul de legume congelate din istoria recenta a partidelor noastre politice, care vor fi pe primele locuri pe liste numai si numai pentru ca sunt lingusitori cu sefii partidelor.

Vom avea de ales intre diferite legume congelate total decredibilizate si uzate in ochii alegatorilor, dar care sunt curtezani ai sefilor de partide. Pe aceia ii vom vedea pe primele locuri la alegeri. In mod cert, la Bucuresti asa se va intampla", a conchis Paleologu.

A.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Busoi candidat PNL Primaria Bucuresti, #Paleologu candidati PNL alegeri locale 2016 , #candidat Primaria Capitalei